De voorbereiding: De laatste uren voor de ceremonie

Je kent de verhalen wel. Genieten van je bruiloft kun je pas na het ja-woord. ‘Want dan wordt alles rustiger en leuker’, aldus de ervaringsdeskundigen onder je familie en vriendinnen. In deze blogpost leggen we deze bewering eens onder de loep en blikken we vooruit naar de laatste uren voor je ceremonie. 
De eerste sessie voor de bruid start vaak met de visagiste & hairstyliste. Op dat moment is de bruidegom vaak zijn dag nog niet begonnen. .

7:00

Je schrikt wakker van je eens zo gehate wekker. Maar vandaag niet. Vandaag is alles anders. Het is je trouwdag! Komende uren gaan je leven veranderen. Hoe cliché dat ook klinkt, toch is het zo. Maar voordat je dag op de automatische piloot kan, staat er tot de ceremonie een bomvol programma op jou te wachten. Riemen vast, want komende uren gaan in een sneltreinvaart.

7:05

Na een eerste whatsappje naar je toekomstige partner draai je je nog een keer om in je lege bed. Je partner is ten slotte gisteravond vertrokken naar het ouderlijk huis en jij won de slag om te beginnen in het eigen huis. Een klein beetje haast is echter wel geboden, gezien je ouders, zussen en bruidsvisagiste en hairstyliste binnen een uur op de stoep staan. Je hebt er zin in!

8:30

Na de eerste bak koffie, start je haarstylist(e) met je trouwkapsel. Voorafgaand de bruiloft ben je tweemaal op bezoek geweest om diverse kapsels te proberen. Onder toeziend oog van je directe naasten zie je langzaam maar zeker de mooiste versie van jezelf verschijnen. Waarop de visagist(e) langzaamaan een start maakt en wat slaaprimpeltjes maskeert. 

9:30

Terwijl jij al 2,5 uur in touw bent, eindelijk een appje terug van je toekomstige partner. Hij heeft net zijn ogen open gedaan en kijkt uit naar de dag. Althans, dat maak je op uit de hartjes en smileys die in het berichtje staan. Even stel je jezelf de vraag of je partner niet wat te laat wakker is, aangezien de trouwfoto- en videograaf in 30 minuten bij hem op de stoep staan. Maar ach, dat zal wel loslopen…
De voorbereiding van de bruidegom start vaak iets later. Het aantrekken van het pak kost simpelweg wat minder veel moeite en tijd.

10:00

Terwijl jij nog druk in de visagie & hairstyling zit, kleedt je vriend zich op zijn dooie gemakje aan voor het oog van onze camera. De trouwfoto- en videograaf hebben eerst een (verkennings)rondje door het huis gemaakt, om de beste plek qua licht te vinden om aan te kleden. Een goed, niet al te vol, ruim vertrek met genoeg ramen leent zich hier perfect voor. Na wat schuiven met stoelen en attributen, wordt het aankleden van je vriend vast gelegd. Na wat grappen over en weer om het ijs te breken en zenuwen eruit te krijgen is het na 45 minuten tijd om richting de bruid te gaan. De bruidegom zelf neemt na het aankleden helemaal ontspannen plaats op de bank bij zijn vrienden en ouders. Tijd voor ontbijt en een spelletje. 

11:00

De trouwfoto- en videograaf arriveren bij jou. Wederom wordt eerst een sight seeing tour door je huis gedaan op zoek naar de beste spot om jouw beelden te maken. Houd er rekening mee dat onze haarscherpe lenzen elk detail zien, waardoor je toch ineens met hele andere ogen naar het buurtpamflet op de ramen kijkt. De visagiste legt nog net even haar laatste hand aan het meesterwerk dat jouw naam en evenbeeld draagt. Voor ons het moment om nog even een paar mooie shots te maken van jouw visagie & hairstyling voordat je de jurk gaat aantrekken. Tijdens onze eerste shots probeer je nog even wat informatie los te weken over hoe het verliep bij de partner, om vervolgens geconcentreerd de laatste handelingen van je voorbereiding te verrichten.

11:30

Je partner zit ondertussen nog steeds lekker op zijn Playstation en vermaakt zich prima. Wel heeft hij even zijn jasje uitgedaan; hij staat 3-1 achter met een potje FIFA. En niet eens terecht, (vindt hij zelf).

11:40

Voor jou het moment om je jurk aan te trekken. In het bijzijn van een trotse moeder en vader, doe jij de jurk aan waar je al maanden verliefd op bent. Onze foto- en videograaf leggen dit moment van top tot teen vast. De beelden worden op een elegante, vrouwelijke manier ingestoken – waardoor jij op je mooist wordt vastgelegd op beeld. Zucht van verlichting, iedereen vindt je er prachtig uitzien en de jurk valt perfect!

Na de voorbereiding, kom je al vrij snel tot een eerste hoogtepunt: De first look!

12:15

De geruchten gaan dat vriendlief bijna arriveert met die onwijs gave auto die jullie hebben gehuurd. Je foto- en videograaf spoeden zich naar beneden om zijn aankomst vast te leggen en daarbij de trotse blik van jouw familieleden. Zelf blijf je alleen achter op de plek waar jij je jurk hebt aangetrokken, vol spanning en positieve energie.

12:30

Waar jij ondertussen nog zat te wachten, staat je vriend inmiddels gepositioneerd klaar. Je foto- en videograaf hebben vooraf hem op de beste plek neergezet en hem een aantal tips gegeven. Vooral de tip om te wachten tot hij wordt aangetikt, blijkt later een gouden te zijn geweest. Met zijn rug richting de poort waar jij straks je opwachting gaat maken, staat hij al even klaar. Zowel bij jou als je vriend beginnen de zenuwen nu tot een hoogtepunt te komen. Na maanden van voorbereiding, jaren van vriendje en vriendinnetje te zijn geweest, gaat het nu echt gebeuren! Je first look! 

12:45

Vol bewondering hebben jullie samen dit eerste hoogtepunt van de dag beleefd. Je foto- en videograaf hebben de emotie van jullie beiden, maar ook van alle gasten weten vast te leggen. Een onwijs mooie herinnering is in de maak, en jullie spelen de hoofdrol! Nog even een paar broodjes eten en dan is het alweer tijd om door te gaan, je fotoreportage moet namelijk nog voor de ceremonie plaatsvinden.

13:00

Rijdend richting de shootlocatie bespreek je samen hoe de voorbereiding aan weerszijden is verlopen. Onwijs blij dat alles loopt zoals jij had verwacht, houden jullie ondertussen met een schuin oog de auto van de foto- en videograaf in gedachten. Je wil ze immers niet kwijtraken zo vlak voor de ceremonie. Gelukkig heeft jullie trouwauto al wat decennia aan huwelijken meegemaakt, waardoor jullie goed bij te houden zijn.
Tijdens de fotoshoot helpen wij je bij de poses. Als ineens je zo bewust met de camera bezig bent, heb je namelijk geen idee meer wat je moet doen.

13:10

Ongeveer een uur hebben jullie vervolgens voor de fotoshoot ingepland. Onze fotograaf neemt jullie aan de hand en helpt jullie met natuurlijke poses en geeft aanwijzingen. De fotoshoot is een moment waar je wat bewuster bent van de camera en dan blijk je toch ineens na te gaan denken over je houding. Je videograaf maakt gelijktijdig een aantal mooie shots op het moment dat jullie het niet doorhebben en eindigt de fotoreportage met een paar dynamische dronebeelden. Na een uitgebreide, veelzijdige reportage is het tijd om richting de trouwlocatie te gaan. Je gasten zijn namelijk al even gearriveerd.

14:20

Eenmaal aangekomen op die schitterende trouwlocatie, trekken jullie je even terug. Dit is voor ons het moment om op te bouwen en voor te bereiden voor je ceremonie. Zo krijgt de trouwambtenaar een klein zendertje en wordt er een extra camera geïnstalleerd om de complete ceremonie op te nemen. Op deze manier ontvangen jullie achteraf de complete ceremonie met perfecte audio. Doen jullie zelf ook geloften? Dan zal de bruidegom evengoed een klein zendertje onder zijn jasje verstopt krijgen.

14:30

Voor je gevoel heb je er al een complete dag opzitten, maar nu begint het eigenlijk pas. Je ceremonie! Je gasten, trouwfoto- en videograaf zijn gereed en nu rest je nog één spannend uurtje. Een uur waar eventuele geloften laten horen waarom je nou juist voor hem of haar gekozen hebt. Een uur waar de scheidingslijn tussen emotie, verdriet en geluk vager wordt dan ooit te voren. Maar één ding weet je zeker, na dit uur – hoef je je in ieder geval nergens meer druk om te maken. Die ring zit toch al om je vinger ;-)


Je ceremonie zit erop! TIjd voor ontspanning :-)

15:30

Gefeliciteerd, je bent getrouwd! Waar is die borrel?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de laatste uren voor je ceremonie vrij vol en kunnen ze misschien als stress worden ervaren. Het wordt ook duidelijk dat de voorbereiding van de bruid en bruidegom onwijs verschillen. Mocht je tijdtechnisch voordeel willen behalen en het stresslevel te willen downgraden, kan het daardoor slim zijn om je voorbereiding te starten op locatie. Mocht je die luxe niet hebben, staat je een drukke, maar mooie planning te wachten ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram