Trouwgeloften in je video

Recentelijk mochten jij en je partner voor het eerst de trouwvideo van je beste vrienden zien. Op een avond waar alle herinneringen werden opgehaald aan die mooie dag, waren jullie het meest onder de indruk van de trouwvideo. En dat terwijl jullie er zelf de hele dag bij waren! 4 minuten vol liefde, plezier, emotionele woorden en geluk – zo realistisch, alsof de bruiloft weer in volle gang was . Het gaf exact weer hoe de dag was, hoe je vrienden zijn en voelbaar hun liefde was. Eén ding wisten jullie zeker, als jullie ooit zouden trouwen moest er naast een trouwfotograaf zeker ook een videograaf bij!
Het is een van de verhalen die wij vaak te horen krijgen als wij een bruidspaar aan tafel krijgen en naast trouwfotografie, ook informeren over een trouwvideo. In deze blogpost duiken we wat dieper in op één van de peilers van een persoonlijke trouwvideo: de trouwgeloften.
Je kunt nog zo mooie beelden maken op een bruiloft, echt persoonlijk maken wij jouw trouwvideo met gesproken woord. We doelen daar niet op de cliché muzieknummers die niet misstaan in de Valentijnsdag Top 40, maar jouw eigen gevoel – omschreven in woord. Geloften vormen daarbij de perfecte gelegenheid om je dag persoonlijk en eigen te maken in je trouwvideo. Al is het maar om aan te geven waarom je zo ontzettend gek bent geworden op hem of haar, om kort nog even te beloven en te geloven wat jullie toekomst je samen zal brengen. Een onwijs belangrijk en spannend moment waar je je voor heel even op je kwetsbaarst opstelt.

Hoe kwetsbaar jij je opstelt, hangt samen met de toon van je geloften. Je bent zelf namelijk in charge hoe persoonlijk je het maakt. Laat daarin vooral je gevoel spreken en schaam je vooral niet ten opzichte van familie en vrienden. Het gaat om jullie. Vormt dit toch een barrière voor jullie en ben je bang dat je wordt bevangen door de spanning? (Al die nieuwsgierige blikken tijdens de ceremonie helpt echt niet mee!) Wij maken ook vaak genoeg mee dat de geloften 's morgens bij de voorbereiding of tijdens de fotoreportage wordt opgenomen. In jouw tempo, met jouw regels, in jullie emotie.

Hoe persoonlijk maak jij het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je hebt hele vlakke geloften, de geloften die je met een beetje googelen wel bij elkaar kunt vormen. Je hebt hele persoonlijke geloften. Dit zijn de woorden die je niet met googelen vindt, maar je rechtstreeks uit je hart op papier zet. Welke variant je ook kiest, het kan je ceremonie en trouwvideo aardig beïnvloeden. Gebruik bijvoorbeeld geen woorden die je normaal nooit zou gebruiken. Een haperende gelofte naar je partner, komt ook niet fijn over. Als je het dicht bij jezelf houdt, houd er dan rekening mee dat er emoties kunnen loskomen bij jezelf, partner of gasten. Oprechte gevoelens die jouw trouwvideo heel persoonlijk maken. Stem vooraf wel altijd met je partner af HOE persoonlijk je het maakt. Je wil namelijk echt niet dat jij een heel persoonlijk, emotioneel verhaal vertelt en je partner de lolbroek uithangt. Pas ook op met inside jokes. Dit kan voor één van jullie en een deel van je gasten erg grappig zijn, voor de andere kant kan dit wel eens pijnlijk worden (lees: de eerste discussie als man-vrouw). Als het je het lastig vindt om dit vooraf met je partner te bespreken zonder dat je te veel prijs geeft, kies dan één persoon uit die jullie beide goed kennen en stem de woorden uit je geloften af met hem of haar. 

Timing

Sta jij nooit vooraan tijdens een werkmeeting en/of is spreken in het openbaar voor jou echt een no-go? Maak je trouwgeloften dan ook niet onnodig lang. Stem samen met je partner de lengte met elkaar af. Het is echt geen feestje als je zelf 10 minuten lieve dingen aan het zeggen bent en je partner na 12 seconden de geloften afsluit met de vier bekende woorden. Een klein beetje rekening met elkaar houden, zorgt ervoor dat de verhouding gesproken woord in je trouwvideo ook gelijk is.

Als je bezig bent met de lengte van je trouwgeloften, houd er dan ook rekening mee in hoeverre jij jezelf capabel acht om je gevoelens uit te spreken. Het klinkt misschien makkelijk om te zeggen waarom je zo gek op elkaar bent. Als het uitspreken van gevoelens echter niet jouw sterkste kant is en je compleet dichtklapt, ga jezelf dan niet onnodig voor de gek houden. Houd het dicht bij jezelf en spreek niet te lang of het houd het simpelweg bij dat ene woordje bij de ceremonie. 

Koppie of (hard)copy?

Wij hebben altijd diep respect voor degenen die hun trouwgelofte uit het hoofd doen. Op zo'n cruciaal moment alles weten te onthouden is niet alleen heel knap, maar vooral ook erg gedurfd. Wil je het op zeker spelen? Houd dan iets bij de hand. Dit kan een mooie brief zijn of een paar steekwoorden. Wat wij afraden is een telefoon. Dit staat alles behalve persoonlijk in je trouwvideo en tevens hoort dit apparaat ook niet in je broekzak tijdens de ceremonie :-) Gebruik je een briefje? Maak je letters dan niet te klein. Je kunt nog wel eens last krijgen van trillende handjes en dan is lezen best lastig!

Geloften laten uitspreken

Wil je wel je liefde laten blijken in de vorm van geloften, maar is het jou om bovenstaande redenen allemaal net even te eng om dat persoonlijke stukje jij en public op tafel te gooien? We maken een hoop bruiloften mee waar ervoor gekozen wordt om de trouwambtenaar, ceremoniespreker of dominee hetgeen te laten zeggen wat jij denkt. Een trouwambtenaar of ceremoniespreker is the voice van je ceremonie en kan dit heel fijntjes verwerken in haar of zijn woorden voor, door en van jullie. Overdenk wel eerst even wat je wil laten zeggen en hoe dit kan overkomen. Je trouwambtenaar moet er daarnaast voor openstaan en, niets ten nadelen van, ook het type voor zijn om het te kunnen overbrengen. Gevoelens hebben is 1, overbrengen is namelijk weer een vak apart.

Audio

Allemaal leuk en aardig die mooie woorden op je trouwdag; ze moeten ook duidelijk hoorbaar zijn in je trouwvideo. Ook daar zorgen onze videografen voor. Trouwgeloften, speeches en het ja-woord; diverse momenten waar mooie woorden kleur geven aan je bruiloft. Woorden die je de rest van je leven bijblijven. Woorden die je terug wil horen in je trouwvideo. Wij realiseren ons maar al te goed hoe belangrijk dit voor jullie is; waardoor wij bij elke ceremonie het belang van goede audio onderstrepen.

Om rampscenario's te voorkomen, is onze filmapparatuur altijd aangevuld met audioversterkende materialen die bestemd zijn voor de video van jullie bruiloft. Naast het geluid dat onze videocamera’s opnemen, werken wij met zendersetjes en/of een richtmicrofoon. Mocht jij geen klein zendertje krijgen, geen paniek. Als je dicht bij iemand staat die wel een zendersetje van ons krijgt, wordt jouw geluid ook opgenomen.
Op het moment dat de geloften beginnen, wordt het geluid automatisch versterkt bij de beelden, waardoor wij goede audio kunnen aftappen. Het maakt op dit moment niet uit of de microfoon van de locatie het begeeft, mensen op en neer schuiven met hun stoel – de audio blijft in orde. Dit alles zorgt ervoor dat je trouwgelofte niet enkel voor de dag zelf is, maar in lengte van dagen kan worden teruggekeken en geluisterd zodat je elke keer weer wordt meegenomen in het moment.

Geen trouwgeloften?

Het doen van trouwgeloften kan dus een enorme meerwaarde zijn voor je trouwvideo. Je maakt je video persoonlijk en vertelt je eigen verhaal. Heb je dit gelezen en krijg je je partner echt niet aan de geloften? Mooie woorden in de vorm van speeches van familieleden en vrienden zijn ook zeker een plus in je trouwvideo! We geven je graag advies hierin :-)
Hoe persoonlijk maak jij het?
Je hebt hele vlakke geloften, de geloften die je met een beetje googlelen wel bij elkaar kunt vormen. Je hebt hele persoonlijke geloften. Dit zijn de woorden die je niet met googlelen vindt, maar je rechtstreeks uit je hart op papier zet. Welke variant je ook kiest, het kan je ceremonie en trouwvideo aardig beïnvloeden. Gebruik bijvoorbeeld geen woorden die je normaal nooit zou gebruiken. Een haperende gelofte naar je partner, komt ook niet fijn over. Als je het dicht bij jezelf houdt, houd er dan rekening mee dat er emoties kunnen loskomen bij jezelf, partner of gasten. Oprechte gevoelens die jouw trouwvideo heel persoonlijk maken. Stem vooraf wel altijd met je partner af HOE persoonlijk je het maakt. Je wil namelijk echt niet dat jij een heel persoonlijk, emotioneel verhaal vertelt en je partner de lolbroek uithangt. Pas ook op met inside jokes. Dit kan voor één van jullie en een deel van je gasten erg grappig zijn, voor de andere kant kan dit wel eens pijnlijk worden (lees: de eerste discussie als man-vrouw). Als het je het lastig vindt om dit vooraf met je partner te bespreken zonder dat je te veel prijs geeft, kies dan één persoon uit die jullie beide goed kennen en stem de woorden uit je geloften af met hem of haar.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram