Trouwen op kasteel Maurick

Diep verscholen in de bosrijke omgeving van Vught liggen de kasteelmuren van een van de mooiste kastelen die ons land rijk is. In deze blogpost staat het trouwen op kasteel Maurick in Vught centraal en delen wij onze ervaringen over deze veelzijdige, unieke trouwlocatie! Lees (en geniet) je mee? :-)

De eerste bruiloft...

Afgelopen jaren hebben wij diverse malen mogen trouwen op kasteel Maurick. Na ja, onze bruidsparen dan. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw na Christus! Waar het allemaal begon met ‘de Heren van Vught’ in 1257, die op een verhoogd stuk land een enorm landhuis bouwden. In de vroege vijftiende eeuw vond hier al een eerste bruiloft plaats (En nee, hier waren wij nog niet bij). Een van de nazaten van de Heren van Vught, Catharina, gaf het jawoord aan ene Hendrik van Maurick. Om een paar eeuwen samen te vatten: De naam van het kasteel kwam dus heel romantisch tot stand door een bruiloft! 

Acht (!) eeuwen later is de locatie veruit een van de meest populaire kastelen van ons land om elkaar het ja-woord te geven. Als je gaat trouwen op kasteel Maurick is niet enkel je ceremonieplek een plaatje, je kunt ook gerust je voorbereiding, fotoshoot, borrel, diner en feest laten plaatsvinden in het natuurrijke gebied. Een all-in one locatie. Afgelopen jaren zijn wij meerdere malen afgereisd richting Vught. Wij kennen de locatie zodoende dusdanig, dat we precies weten welke mogelijkheden er geboden worden en alle mooie plekjes haarfijn kunnen vinden. Aan de hand van je draaiboek laten we je graag inzien wat hier allemaal mogelijk is. Houd de pen gereed, want daar gaan we!

Voorbereiding

Zoals dit vanuit het verleden voortvloeide naar het heden, kleedt de bruidegom zich uiteraard om in de eeuwenoude Herenkamer. De bruid neemt plaats in de Heymkamer (eveneens een belangrijke bewoner van de afgelopen eeuwen). Eenmaal in je bruidskamer aangekomen, waan je jezelf in een sprookje. Waar wij als foto- en videografen bij de mensen thuis eerst nog wel eens een speurtocht door het huis moeten afleggen om de juiste plek qua belichting en schoonheid te vinden voor het aankleden – komen we in deze kamers ogen en oren te kort. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bruidssuite! Starten op locatie geeft je zodoende een hoop rust. Het scheelt je stress en tijd als je al aanwezig bent op je trouwlocatie. En een ander voordeel; je kan een traditionele first look doen bij het altaar of op een prachtige plek in de kasteeltuinen. Toch weer even wat anders dan je eigen achtertuin :-)

Niet enkel binnen de kasteelmuren kan je mooi foto en videomateriaal schieten. Ook in de kasteeltuinen van Maurick heb je prachtige locaties! .

Fotoshoot

Voor je foto- en videograaf is de shoot het moment om jullie samen vast te leggen. Waar je eerder (en later) op de dag waarschijnlijk niet eens door hebt dat we aanwezig zijn, is dit bij de fotoshoot anders. We zullen jullie dan tijdens dit moment gaan begeleiden en sturen, zodat jullie wel zo natuurlijk mogelijk overkomen. De kasteeltuinen (zowel voor incl. ophaalbrug, als achter) lenen zich perfect voor een fotoreportage. Het veelzijdige karakter aan perkjes, bloemenflora, witte regens en het romantische water achter het kasteel (incl. Boomschommel) – geven ons de mogelijkheid om een uitgebreide reportage te verzorgen zonder tijd kwijt te zijn aan reizen. Het gebied is daarbij ook een vliegvrijezone voor drones. Mocht dit bij je pakket zijn inbegrepen, zijn deze overzichtsshots dan ook een ware toevoeging aan je trouwreportage!

Ook voor een slecht weer scenario kun je fotoshoot op Maurick laten plaatsvinden. De kasteelkamers en suites, de eeuwen oude trap, de serre, de Jachtkamer – bieden genoeg mogelijkheden om ook binnen je foto’s te kunnen maken. Deel van de dag regen? Gezien jouw hele dag op het landgoed plaatsvindt, is er altijd nog wel een momentje om alsnog de tuinen in te trekken!

Plan jij je fotoshoot na de ceremonie en vraag je je af hoe de gasten zich moeten vermaken? Om je foto- en videograaf niet te storen en perfect hun werk te laten doen, biedt de locatie een kasteeltour aan voor de gasten. Zo houden je gasten er ook nog iets educatiefs aan over ;-)

Ceremonie

Als je van plan bent om vervolgens te trouwen op kasteel Maurick in Vught kan je je ceremonie zowel binnen als buiten laten plaatsvinden. Bij droog weer is een prachtige plek om samen met de gasten plaats te nemen in de romantische ceremonietuin rondom het kasteel nabij de slotgracht. Ben jij geen gokker, dan is binnen trouwen ook geen ramp. De Serre, naar onze mening een van de mooiste van Nederland, geeft je het gevoel dat je buiten trouwt – terwijl je toch echt binnen zit. Met uitzicht op de torens en middenin de kasteeltuinen maken wij optimaal gebruik van natuurlijk licht dat wordt doorgelaten door de enorme raampartijen. Ook wel fijn om te weten, er is binnen airco. Je corsage zal dus de ceremonie doorkomen.

Is jouw gastenlijst wat kleiner, bieden de Jachtkamer, de Van Lanschotkamer of de Beresteynkamer uitkomst. Prachtige middeleeuwse kamers, waar de voetstappen van de Mauricks nog in het tapijt staan. Dit zijn ook zeker geen verkeerde plekken om te trouwen.

Voor de ceremonie biedt trouwen op kasteel Maurick tal van mogelijkheden. Het gevoel van buiten ervaren, maar toch binnen blijven? De Serre biedt uitkomst!
Droog weer tijdens je ceremonie? De kasteeltuinen geven jouw dat vrije gevoel! 


Proost! 

Grenzend aan alle ceremonieruimtes binnen en buiten, vind je centraal gelegen de romantische tuinen met blauwe en witte regens. De plek om je na je ceremonie even terug te trekken met je gasten om de taart aan te snijden of samen te proosten. Heerlijk beschut zodat je gasten niet in de felle zon hoeven te staan of beschut genoeg op het moment dat het gaat druppelen. Tijdens dit moment zullen wij een mooie impressie maken van jullie familieleden en vrienden en vooral op zoek gaan naar die spontane interactiemomentjes. Te slecht weer? De Van Lanschotkamer (ja, die ene met balkon en uitzicht op de slotgracht waar dat kleine bootje ligt) is een welkom alternatief.

Diner & Feest

Dineren kan wederom in de Serre, de Jachtkamer of onder de houten balken in de Van Lanschotkamer. Voor trouwfoto- en video alledrie kamers die perfect aansluiten bij het gevoel van de dag. Het is hierbij mogelijk om vooraf een proefdiner te doen. Zo weet je precies wat jij en jullie gasten op hun bord krijgen als jullie gaan trouwen op kasteel Maurick. Onze smaakpapillen geven je overigens geen ongelijk.

Je sluit de dag af met een knallend feest in de adembenemende Serre of de historische Catharina zaal. Beide plekken hebben als grote voordeel dat er bij warm weer gemakkelijk het terras kan worden op gelopen en feestende en niet-feestende gasten zich onopgemerkt van elkaar kunnen scheiden. De plekken geven jullie foto- en videograaf daarbij voldoende ruimte om jullie openingsdans en die verfijnde danspasjes van je vrienden op beeld vast te leggen. Geloof ons, die wil je echt terugzien!

Sluit je dag af in stijl in de adembenemende Catharinazaal! Wedden dat jouw familie en vrienden losgaan onder de gigantische kroonluchter?


Ben je nog op zoek naar een foto- en of videograaf die bekend is met je trouwlocatie? Neem gerust contact met ons op als jij gaat trouwen op kasteel Maurick in Vught. We vertellen je er graag meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram