Trouwen op het strand

In deze donkere herfstdagen, wordt het verlangen naar zon, strand en zee met de minuut groter. Waan je zelf even in; een temperatuurtje van 24/25 graden, een heerlijk zonnetje en overal waar je kijkt vrolijke, ontspannen mensen. Oogt allemaal een stuk vrolijker, dan dat je nu buiten uit je raampje ziet, toch? Waarom zou je deze mooie omstandigheden niet combineren met een van de mooiste dagen van je leven, je bruiloft! In deze blogpost vertellen we je iets over trouwen op het strand.

En ja, dat kan gewoon in Nederland!
We hebben in Nederland een kustlengte van 523 kilometer. Het grootste gedeelte betreft het strand en de duinen aan de Noordzeekust, het zanderige restant wordt gevormd langs de Waddenzee en de Westerschelde. Trouwen op het strand heeft alles in zich om jullie bruiloft onvergetelijk te maken. Zo heb je natuur en stedelijk gebied altijd binnen een straal van 25 kilometer, waardoor je het beste van beiden kunt combineren.

Als je gaat trouwen op het strand, heb je daarnaast de luxe dat je vlakbij prima verbindingswegen aantreft. Dit zorgt ervoor dat het strand voor iedereen gemakkelijk bereikbaar is per auto of openbaar vervoer en je binnen een mum van tijd in een totaal andere wereld begeeft. Mocht je overigens trouwen in een gemeentehuis of kerk, zijn het strand en/of de duinen ook zeker aan te raden als fotoshootlocatie op je trouwdag!
Was jij in de veronderstelling dat trouwen op het strand enkel mogelijk is op de parelmoer witte stranden van Santorini, Costa del Sol en Cote d’azur? Op Zandvoort, Scheveningen en Noordwijk (en tal van andere ideale strandlocaties binnen Nederland) is het zomers prima vertoeven om elkaar het ja-woord te geven. We hebben de voor- en nadelen van trouwen op het strand in Nederland voor je op een rijtje gezet; en wat blijkt? De Nederlandse kust doet niet bepaald onder voor de buitenlandse toeristentrekkers.

Eén van de grootste voordelen van het strand is het vrije, opwekkende gevoel wat je automatisch krijgt bij het zien van de kust. Iedereen heeft wel bepaalde associaties of herinneringen bij het betreden van het zand. De zilte zeelucht, de ontspannenheid of de gezellige strandtentjes direct aan het water. Met tal van accommodaties, van eenvoudig tot hyper modern, is het Nederlandse strand daarnaast rijkelijke bedeeld met restaurants, strandtenten en hotels. Met de duinen in de achtertuin creëer je daarmee een alles-in-één locatie wat je de nodige reisstress bespaard op de bruiloft zelf. En wat dacht je van die dromerige zonsondergang die je bijna elke zomerse avond helemaal voor niks er bij krijgt? ?
Besluiten jullie om te trouwen op een zaterdag of vakantiedag; houd er dan rekening mee dat je niet moederziel alleen bent op het strand. Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat je Heinz und Helga tegenkomt tijdens de fotoshoot. In dat geval kan het verstandig zijn om meer de duinen in te trekken, de shoot wat eerder of later op de dag te laten plaatsvinden of om ervoor te kiezen om op een totaal andere locatie foto’s te laten maken om toch dat speciale momentje voor jullie samen te creëren.

Een shoot in de duinen geeft zo bijvoorbeeld net even wat meer rust en privacy. Afgelopen jaren hebben wij meerdere malen mogen fotograferen en filmen op een strandlocatie. Eén ding hadden al deze bruiloften met elkaar gemeen: het overheersende gevoel van rust en relaxtheid én het diverse aanbod aan shootlocaties naast het strand. Het stukje ongerepte natuur dat ons land beschermt tegen de gevaren van het water is een van de weinige stukjes heuvel die we in Nederland rijk zijn. Hoog gras, zanderige paadje, duinmeertjes en beschutte natuurgebieden met een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten – de duinen vormen een perfecte locatie voor je fotoshoot!
Je ceremonie vindt vervolgens plaats op een plek met een van de meest bijzondere vergezichten van Nederland. Kijkend richting de woeste baren beloven jij en je partner elkaar trouw. Voor het stukje video speelt naast beeld, geluid hier een belangrijke rol. Om de zeewind de baas te zijn, zorgen wij voor een extra geluidszendertje bij de trouwambtenaar en/of de bruidegom. Zo kun je ook na je bruiloft meegenieten van de speeches en geloften tijdens jullie huwelijk.

Diverse beachclubs zijn er daarnaast op ingesteld om grote groepen bruiloftsgasten te kunnen ontvangen en de complete dag tot een onbezorgd succes te brengen. In het verlengstuk van de horecagelegenheid aan het water, is op het nabijgelegen strand een landelijk prieeltje neergezet wat naar eigen smaak kan worden aangekleed met bloemen en versierselen. Een voorbeeld waar je dag van A tot Z kan plaatsvinden, is het hippe beachclub no.5. in Zandvoort. Waar naast de ceremonie direct op het strand, vervolgens heerlijk geborreld en gegeten kan worden op het terras en prima uitwijkmogelijkheden zijn naar binnen, mocht het weer toch net even tegen zitten.

Met dat gegeven komen we ook meteen tot het enige nadeel; de weersomstandigheden waar wij in Nederland zo nu en dan mee te maken krijgen. We kunnen helaas niet zeggen dat het aan het strand altijd mooi weer is en je voor de volledige 100% kunt vertrouwen op een zonnetje als je besluit om te trouwen op het strand. Maar hoe groot is daadwerkelijk de kans dat de complete dag in het water valt? Mocht je echt zo’n pechvogel zijn, had je deze bui ook wel gehad als je op een buitenlands strand had gezeten ?

Onze trouwstudio zit slechts op een kwartiertje rijden van het strand van Zandvoort en Bloemendaal en binnen een halfuurtje zit je in Noordwijk of het fraaie Wijk aan Zee. Mocht je naast het zoeken van een mooie locatie om te trouwen op het strand nog op zoek zijn naar een foto- en of videograaf die bekend is met het strandleven en de omgeving, neem gerust even de afslag richting Haarlem en we laten je onze studio graag alvast proeven aan jullie strandhuwelijk! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram