Trouwen in september (of oktober)

Vaak wordt gezegd dat de mooiste maanden om te trouwen na de zomervakantie in het verschiet liggen. Met de nazomer in je bol is trouwen in september of oktober namelijk zo’n gek idee nog niet! Het biedt vaak meer voor- dan nadelen. In deze blogpost laten wij je graag inzien dat dit jaargetijde hele mooie kanten heeft. Sterker nog; we geven je vijf goede redenen waarom je zou moeten trouwen in september (of oktober)!
Een van de eerste redenen waarom trouwen in september of oktober geen verkeerde gedachte is, hangt samen met het weer. Dit is wel tweeledig. Waar het in september vaak nog prachtig nazomer weer kan zijn; ga je in oktober wel wat meer richting de herfst en de daarbij behorende wisselvalligheid. De oktobermaand blijft dan ook vaak wat meer achter; terwijl je nog prachtige dagen kunt hebben in deze maand en de natuur prachtige kleuren heeft! Wist je daarnaast dat oktober 2017 meer zonuren kende dan vorig jaar september?

September geldt daarbij de afgelopen jaren, op vorig jaar na dus, als één van de maanden met het mooiste weer in het jaar. De verschuiving van de zomerse temperaturen en zonuren lijkt de laatste jaren eerder een regel, dan een uitzondering. Ook de maanden oktober en november zijn statistisch gezien qua hoeveelheden regen (67-70 mm) beter dan Hollandse zomermaanden (81 mm). Zeker in Nederland…je kunt er geen pijl op trekken. In mei, juni, juli kan je het slechter treffen dan als je gaat trouwen in september of oktober.
Een ander groot voordeel zijn de natuurlijke omstandigheden die je aantreft in de nazomer maanden. De zonnestand is schuiner ten opzichte van hoogzomer, waardoor je te maken krijgt met mooiere, zachte lichtomstandigheden. Daarnaast wordt het voor jouw ogen wat prettiger; die al snel beginnen te knijpen bij fel licht. Onze foto- en videografen kunnen daarnaast in het najaar optimaal gebruik maken van tegenlicht of directlicht. De lager staande zon helpt ons daarbij om je schaduwen langer te maken, wat een verbluffend effect geeft op je trouwfoto’s.

Als de dagen al wat korter worden en de temperaturen ’s nachts meer dan gehalveerd worden; heeft dit ook zijn weerslag op de natuur. In het najaar vindt je dan ook de mooiere kleuren in de natuur. Waar je in het voorseizoen nog wel eens tussen de dichte knoppen en kale bomen kunt staan omdat Koning Winter iets te laat op vakantie ging; de zomer wel eens zo nat of droog kan verlopen dat de natuur té of totaal niet meer aanwezig is, is dat in het najaar helemaal anders. De geelgoud gekleurde bladeren in combinatie met het schemerende licht en lager hangende bewolking die je in de nazomer eind van de middag kan tegenkomen, zorgen voor een intieme setting die uitnodigt om prachtige trouwfoto’s te maken.
Een andere goede reden van trouwen in september of oktober wordt vooral ervaren door jullie bruidsgasten. Vanaf september is het gros namelijk alweer begonnen op het werk; waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je bruidsgasten met kids op Lanzarote of camping De Witte Beer zitten. Dit scheelt je 1. een hoop afzeggingen, die toch vaak tegenvallen (ook al laat je doorschemeren het niet erg te vinden), 2. een feestzaal die net iets te groot lijkt te zijn voor het aantal gasten dat gekomen is en ten slotte 3. een lichtelijke irritatie jegens de gasten die hun vakantie ‘net’ gepland hadden.

Wil je er dus zeker van zijn dat je gasten niet grotendeels op vakantie zijn; plan je trouwdag dan gunstig en overweeg om te trouwen in september of oktober. Wedden dat het aantal afzeggingen nihil is?
Waar september vaak nog als populaire trouwmaand gezien wordt en daardoor valt in de hoogseizoenprijzen; maak je als je gaat trouwen in oktober meer kans op voordeligere tarieven. Aangezien de trouwlocaties, bolides, dj’s en cateraars het minder druk krijgen in de maanden oktober, november en december; maar wel hun klandizie willen behouden, kan je vaak voor een aantrekkelijke prijs bij ze terecht. Dezelfde klasse en uitstraling, enkel in een ander seizoen voor een gunstige prijs. De kans is daarbij ook vele malen groter dat je favoriete spot nog altijd vrij is op de datum dat jij je partner het ja-woord geeft!

Het financiële stukje speelt ook een rol bij je huwelijksreis. Niet voor niets wordt de locatie vaak bepaalt aan de hand van het potje dat nog overblijft na je huwelijk – wat vaak ook de reden is voor bruidsparen om hun huwelijksreis uit te stellen tot het naseizoen. Je kunt daardoor gerust wat langer wegblijven; enige die nog ergens kan dwarsliggen is je baas.
Er zijn dus genoeg goede redenen om te trouwen in het naseizoen. Mocht je je partner nog niet gevraagd hebben of jullie plannen nog in de kinderschoenen staan? Je bent nog ruim op tijd om je bruiloft te plannen als je gaat trouwen in september, oktober of november! Mocht je hier hulp bij nodig hebben; we geven je graag advies! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram