Trouwen in de Olmenhorst

Midden in de Haarlemmermeer tref je tussen de rijpende appels en bloemrijke velden een prachtige trouwlocatie aan. Terwijl de vlinders fladderen van trouwambtenaar naar publiek, ondertussen je gasten genieten van een versgeperst perensapje geef jij het ja-woord op deze sprookjesachtige locatie in hartje Randstad. In deze blog stellen we één van onze favoriete trouwlocaties aan je voor waar wij maar al te graag komen om te fotograferen en filmen. Wij laten je graag kennis maken met trouwen in de Olmenhorst.
De 18 hectare biologische appel- en perenboomgaard heeft alles in zich om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Waar je in het voorjaar tijdens je ceremonie kan genieten van prille bloesem en een ontluikende natuur, tref je in de zomer de mooiste kleuren aan in de fruitbomen. Ook in het najaar is het trouwens prima vertoeven in de Olmenhorst. Rijpe vruchten en grote variëteit aan herfstkleuren brengen zo op een andere manier de warmte terug op jullie bruiloft.

Als je gaat trouwen in de Olmenhorst, heb je daarnaast de luxe dat je vlakbij de randstad en prima verbindingswegen aantreft. Dit zorgt ervoor dat het landgoed voor iedereen gemakkelijk bereikbaar is per auto en je binnen een mum van tijd in een totaal andere wereld begeeft. Mocht je overigens trouwen in een gemeentehuis of kerk, is de appeltuin ook zeker aan te raden als fotoshootlocatie op je trouwdag! De Olmenhorst is op die manier perfect te combineren met een autotochtje richting Amsterdam, Leiden, Haarlem of het zinderende strand van Noordwijk!
Hoe ziet je bruiloft in de Olmenhorst er precies uit? Afgelopen jaren zijn wij meerdere malen afgereisd richting Lisserbroek. Wij kennen de locatie zodoende van appel tot moes, waardoor wij alle mooie plekjes haarfijn weten te vinden. Aan de hand van je draaiboek laten we je graag inzien wat hier allemaal mogelijk is.

Nadat jullie je voorbereidingen hebben getroffen en elkaar voor de eerste maal gezien hebben; merk je dat bij het oprijden van de lange oprijlaan langs diverse boomgaarden, eeuwenoude schuren en ateliers al direct de schoonheid van een uniek natuurgebied zich afspeelt op je netvlies. Deze plekken zijn uitermate geschikt om je samen even terug te trekken voordat alle gasten arriveren en jullie liefde vast te leggen tijdens de shoot.
Als je van plan bent om vervolgens te trouwen in de Olmenhorst kan je je ceremonie zowel binnen als buiten laten plaatsvinden. Bij droog weer is een mooie plek om samen met de gasten plaats te nemen in de vruchtrijke perenboomgaard of onder de eeuwenoude boom. Druilerige weersomstandigheden? De locatie biedt hier meerdere traditionele, sfeervolle ateliers en boshuizen voor aan! Wij zullen er vervolgens voor zorgen dat we op gepaste afstand jullie mooiste momenten vastleggen; zodat jullie achteraf de complete ceremonie kunnen herbeleven.
Aan de rand van de bosstrook en temidden van een oude perenboomgaard vind je de perfecte plek voor je borrel, felicitaties en taartmoment in de vorm van het Boshuis. Het charmante houten huis is bereikbaar door een slingerpaadje door het bos – waardoor we direct weten waar het atelier zijn naam aan te danken heeft. Binnen het Boshuis kun je genieten van een landelijke inrichting waar de houtkachel en houten balken warmte geven aan de locatie. De openslaande deuren geven je toegang tot de veranda waardoor je in het gezelschap van duizenden peren in een gezellige setting je borrel, receptie of huwelijksfeest buiten kan laten plaatsvinden.

Dineren willen we aanraden om te doen in de appel- en perenboomgaard nabij het boshuis. Als het weer het even toelaat; kan het landgoed je de mogelijkheid bieden om aan één lange tafel diverse culinaire hoogstandjes te serveren in een mediterrane setting en aankleding. Slecht weer tijdens het avondmaal? Je kunt ook binnen weer terecht in het veelzijdige Boshuis.
Je kunt vervolgens je bruiloft afsluiten in de Zwarte schuur. De schuur, opgebouwd in 1894, werd vroeger gebruikt om werk- en wagentuig op te slaan en een ander deel diende weer als kippen- en varkensstal. Nu de natuurlijke aroma en laatste werktuigen zijn weggetrokken, is de gezellig grote schuur een onwijs gave locatie om je first dance en trouwfeest op te voeren. Houd er wel rekening mee dat je met enkel je ooms en tantes de zaal niet gaat vullen. We adviseren zodoende om hierover pas na te denken mits je gastenaantal oploopt tussen de 120 en 200 mensen.

Is jouw gezelschap wat minder groot, zijn schuurfeesten niet bepaald jouw ding of houd je liever van een intiemere setting? Dan kan je het eerder besproken Boshuis opnieuw laten omtoveren tot sfeervolle feestlocatie!
Aan het einde van de oprijlaan arriveer je tot slot tussen de verschillende boomgaarden – waar je eigenlijk direct in aanraking komt met een omvangrijke woonboerderij. De boerderij, eveneens uit 1894, dient als vakantiehuis waardoor je ’s avonds tijdens je feest gerust een perensapje extra kunt nemen om vervolgens op locatie te overnachten.
Ben je nog op zoek naar een foto- en of videograaf die bekend is met je trouwlocatie? Neem gerust contact met ons op als jij gaat trouwen in de Olmenhorst. We vertellen je er graag meer over! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram