Trouwen in de Hooge Vuursche Baarn

In de bossen bij Hilversum en Baarn tref je tussen de ratelpopulieren, schietwilgen en de beuk een prachtige trouwlocatie aan. Op een plek waar de natuur al eeuwen de baas is, stellen we in deze blogpost één van onze favoriete trouwlocaties aan je voor waar wij maar al te graag komen om te fotograferen en filmen. Wij laten je graag kennis maken met het kasteel waar je kunt trouwen in de Hooge Vuursche in Baarn.
Het landgoed heeft alles in zich om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Het biedt mogelijkheden om binnen, maar ook buiten te trouwen. Het beschikt daarnaast over meerdere stijlvolle ruimtes die deels met elkaar verbonden kunnen worden en tot slot heeft het met 19 hectare grond een onwijs groot natuurgebied ter beschikking, waardoor je een heerlijke variëteit in je trouwfoto’s- en video kunt verwachten. De plek is mede daardoor geschikt voor huwelijksceremonies van 10 tot 200 personen!

Als je gaat trouwen in de Hooge Vuursche Baarn, heb je daarnaast de luxe dat je vlakbij de randstad en prima verbindingswegen aantreft. Dit zorgt ervoor dat het landgoed voor iedereen gemakkelijk bereikbaar is per auto en je binnen een mum van tijd in een totaal andere wereld begeeft. De locatie is goed te bereiken via de snelwegen A1, A27 en A28 en er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein. Het is daarbij ook niet noodzakelijk om eerst in een gemeentehuis te trouwen, het kasteel is namelijk een “Huis der Gemeente” – waardoor hier een officiële huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden. De Hooge Vuursche in Baarn is op die manier perfect te combineren met een autotochtje van of naar Amsterdam, Haarlem of het stadscentrum van Utrecht.
Hoe ziet je bruiloft in de Hooge Vuursche er precies uit? Afgelopen jaren zijn wij meerdere malen afgereisd richting Hoge Vuursche. Wij kennen de locatie zodoende dusdanig, dat we precies weten welke mogelijkheden er geboden worden en alle mooie plekjes haarfijn kunnen vinden. Aan de hand van je draaiboek laten we je graag inzien wat hier allemaal mogelijk is.

Een groot voordeel van de locatie is het hotelgedeelte dat het landgoed herbergt. Met zijn 19 hotelkamers, inclusief bruidssuite, is het daardoor mogelijk om ’s morgens je voorbereiding te starten op locatie. Dit scheelt je de nodige stress om op je locatie te komen. Je moet er namelijk niet aan denken om in alle haast in de auto te moeten springen en bij elk matrixbord dat boven de weg verschijnt, de angst te hebben dat er file-logo wordt getoond. Mocht je willen overnachten bij Hooge Vuursche, check dan wel even of de bruidssuite ’s morgens al beschikbaar is. Als er namelijk een bruiloft de dag ervoor is, is de suite pas vanaf 13.00 uur beschikbaar!
Als je van plan bent om vervolgens te trouwen in of rondom het kasteel Hooge Vuursche in Baarn kan je je ceremonie zowel binnen als buiten laten plaatsvinden. Bij droog weer is een prachtige plek om samen met de gasten plaats te nemen in de romantische tuinen rondom het kasteel. Druilerige weersomstandigheden? De locatie biedt hier meerdere traditionele, sfeervolle ruimten voor aan! Het vroeg-20ste-eeuws kasteelachtige buitenhuis aan de Hilversumsestraatweg geeft ons foto- en videografen ideale lichtomstandigheden en ruimte, waardoor wij op gepaste afstand jullie mooiste momenten vastleggen ?
Grenzend aan de ceremonieruimte binnen, vind je het bordes. De plek om je na je ceremonie even terug te trekken met je gasten om de taart aan te snijden of samen te proosten. Mocht je geen angst hebben voor scherpe messen; het is hier voor de bruidegom mogelijk om de champagnefles te sabreren. Hoe gaaf is dat om terug te zien in je fotoreportage! Uiteraard is dit binnen ook mogelijk in de fonteinzaal met uitzicht op, je raadt het al… ? .

Als de festiviteiten gedurende de dag verder binnen zullen plaatsvinden, kom je via de entree op de begane grond in de Hall terecht en het bar en loungedeel. De marmeren trap naar boven leidt naar de feestetage met de diverse ruimtes; zoals de chique parkzaal. Een zaal waar menig bruidspaar elkaar het ja-woord gegeven heeft onder het Franse ornamentenplafond dat samen met de monumentale schouw uit 1750 een imposante plek is om te trouwen. Om tot slot te dineren in de Heerenkamer of de Salon met een kleiner gezelschap.
Je kunt vervolgens na het diner je even terugtrekken in je suite om via de sierlijke marmeren trap af te dalen naar het feest- en dansgedeelte. De locatie is uitgerust met diverse faciliteiten, waardoor elke DJ of band gemakkelijk zijn apparatuur kan aansluiten. Houd er wel rekening mee dat de deuren naar het bordes niet de gehele avond geopend kunnen blijven, de gemeente houdt de rust liever in stand ? Wij zullen tijdens het feest uiteraard je openingsdans vastleggen om vervolgens nog een mooie sfeerimpressie te maken van de verfijnde danspasjes van je familieleden en vrienden.
Ben je nog op zoek naar een foto- en of videograaf die bekend is met je trouwlocatie ? Neem gerust contact met ons op als jij gaat trouwen in de Hooge Vuursche Baarn. We vertellen je er graag meer over! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram