Trouwen in de herfst

Grillige weersomstandigheden, beslagen autoramen en de totale duisternis die je ’s morgens aantreft na het openschuiven van je gordijnen…. De herfst roept niet meteen een positieve associatie op bij iedereen. Maar zijn deze associaties van het najaar wel juist? In deze blog gaan wij lijnrecht in tegen de vooroordelen en willen wij je laten zien dat dit jaargetijde eigenlijk hele mooie kanten heeft. Sterker nog; misschien moet je juist trouwen in de herfst!

“De herfst draagt meer goud in de hand dan al de andere seizoenen”

Om maar meteen met de deur in huis te vallen waarom trouwen in de herfst achterblijft ten opzichte van trouwen in het voorjaar en de zomer: het weer. Is in de herfst het weer lang klaar, vroeg is een strenge winter daar. Worden de bladeren, geel en krom, kijk naar uw kachel om. Weerspreuken die vaak niet feitelijk onderlegd zijn. De herfst kan namelijk verrassend mooi uitpakken!

Zo ging de maand september dit jaar de boeken in als één van de warmste septembers ooit. En deze verschuiving van zomerse temperaturen lijkt de laatste jaren eerder een regel, dan een uitzondering. Ook de maanden oktober en november zijn statistisch gezien qua hoeveelheden regen (67-70 mm) beter dan Hollandse zomermaanden (81 mm). Hoeveel records hebben we wel niet gebroken afgelopen jaren?
Een ander voordeel van de herfst is het zachte licht waar je aan wordt blootgesteld. Zomers staat de zon rechtboven het aardoppervlak. Je krijgt daardoor te maken met schaduwpartijen die recht naar beneden vallen en scherpe zonnestralen die je ogen doen knijpen. In het najaar wordt de kracht van de zon minder, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van het licht (tegenlicht, directlicht). De lager staande zon helpt daarbij om je schaduwen langer te maken, wat een verbluffend effect geeft op je trouwfoto’s.
Op moment dat de temperatuur een duikvlucht maakt, zie je op een andere manier de charme van de herfst terug. Door de lagere temperatuur breekt namelijk het chlorofyl in de bladeren af en zorgen de xanthofyllen ervoor dat de kleurstof wordt aangepast. Voor iedereen die wat minder heeft opgelet bij biologie en scheikunde; de blaadjes kleuren geel, rood, oranje of paars! ? Dit in combinatie met het schemerende licht dat in de herfst midden op je dag valt en de natuurlijke demping door de wolken vormt een sprookjesachtig decor met een warme herfstgloed.
Maak daarbij gebruik van alle elementen die het jaargetijde kenmerken. Tafellakens in mokkakleur, marsepeinen bladeren op je bruidstaart, warme, goudbruine tinten op de stoelen – je kunt er alle kanten mee op. Je kunt tevens al vrij gemakkelijk de herfst in huis halen door pompoenen of kastanjes te verwerken in je decoratie. Plaats tot slot lichtjes en vuurkorven op het terrein waar jij het ja-woord geeft of de receptie plaatsvindt en jouw herfstbruiloft is compleet!
We hebben tot slot nog een paar goede redenen om ja te zeggen tegen een herfstbruiloft.

Al je familie en vrienden kunnen aanwezig zijn. De vakantieperiodes zijn immers voorbij.
Populaire trouwlocaties waar je in de lente en de zomer een hoop geld voor betaalt, zijn in de herfst leuk betaalbaar.
Je kunt een trouwjurk met lange mouwen aan. Een trend die steeds duidelijker zichtbaar wordt.
Je hebt een ideale temperatuur om te trouwen. Laat dat doekje om je hoofd te deppen maar thuis!
Je hebt een goede reden om langer op huwelijksreis te blijven gezien de lagere tarieven in het najaar.

Tot slot; je ziet ons in onze herfstoutfit! Dat wil je toch niet missen? ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram