Trouwen in 2020

Na maanden, misschien wel jaren, van dromen (of drammen ? ) gaat het er toch eindelijk van komen. Je gaat trouwen! Wat een onwijs spannende, maar vooral mooie tijd gaan jullie tegemoet! Nu je jezelf officieel verloofd mag noemen en jij je statusupdate op dezelfde avond nog hebt aangepast – is het tijd voor een eerste stap. Het prikken van een datum. In deze blogpost blikken we alvast vooruit op 2020. Ver weg? Valt mee, de eerste helft van 2019 is reeds gepasseerd en als je voor of tijdens de mei-maand wil gaan trouwen, ben je ongetwijfeld al aan het zoeken. Een kroonjaar met een hoop populaire trouwdata.
Het kiezen van je trouwdatum is niet heel makkelijk. Je moet namelijk een dag prikken, waar een hoop externe factoren van invloed kunnen zijn op je keuze. Zo weet je vooraf nog niet of je favoriete locatie en leveranciers wel beschikbaar zijn, of je gasten niet al een vakantie hebben geboekt en last but not least: of jij net die bofkont bent met een droge, zonnige dag.

.De keuze van een trouwdatum wordt dan ook vaak gemaakt op basis van een aantal keuzes. De meest voorkomende keuze is dat je een dag kiest waar je een bijzondere herinnering aan hebt of waar het financieel net even aantrekkelijker is. De tweede optie is dat je gaat voor een trouwdatum op een bijzondere dag, denk daarbij aan bijvoorbeeld 20-02-20 of 01-10-20. Wil je wat meer zekerheid qua weer? Dan kan het handig zijn om een specifieke maand te kiezen. Tot slot kan het slim zijn om je trouwdag te plannen vlak voor een feestdag of midden in de vakantieperiode. Zo blijft bijvoorbeeld de vrijdag na Hemelvaart traditioneel gezien erg populair. We lichten ze één voor één aan je toe.

Datum met bijzondere herinnering

Het overgrote deel van de toekomstige bruidsparen plant hun trouwdag op een vrijdag of zaterdag. De dagen dat familieleden en vrienden over het algemeen wel vrij zijn, en het grote voordeel dat de dag erna rustig kan worden vrijgehouden zonder dat je werkgever je uit bed belt om te vragen waar je blijft. Zo nu en dan zijn wij ook eerder in de week actief op een bruiloft. Vaak wordt voor een dinsdag, woensdag of zondag gekozen omdat er voor het bruidspaar een bijzondere herinnering aan een bepaalde datum is. De dag dat jullie een paar jaar samen zijn, de trouwdag van je ouders of de datum van jullie allereerste date lichtjaren geleden. Een mooie, symbolische dag.

Financieel interessante dagen

Je bruiloft wordt een prijzige aangelegenheid. Dat gaan we niet ontkennen. Geld is daardoor direct een reden om niet te trouwen op de populaire dagen – vrijdag of zaterdag. Als je niet de hoofdprijs wil/kan betalen, maar wel met dezelfde klasse wil ervaren als een weekenddag, kan je kiezen voor een doordeweekse dag. Trouwlocaties zijn over het algemeen de gehele week geopend. Dit biedt mogelijkheden voor de dagen die niet en/of minder benut worden. Landgoederen en feestlocaties, maar ook die populaire DJ of trouwauto, kan je zodoende doordeweeks vaak voor een gunstig tarief boeken. Dit scheelt vaak niet een paar tientjes, maar soms honderden euro’s. Dezelfde klasse en uitstraling, maar dan op een andere dag

Populaire trouwdata 2020

Waar in 2018 de maand augustus opvallend populair was onder de bruidsparen, is het huidige seizoen (2019) september de maand om elkaar het ja-woord te geven. En dat grotendeels omdat het maandnummer samenvalt met het jaargetal. Nu horen we je denken “Hoe gaat dat in 2020?” De verwachting is dat een deel ervoor kiest om naar de minder populaire trouwmaanden oktober (10) en zelfs februari (2) te gaan. Toch zal het minder vanzelfsprekend zijn dan afgelopen twee a drie jaar. 10-10-20, 1-10-20, 2-2-20 of 20-2-20 – het zijn nou niet bepaald de tijden in het jaar die bekend staan om mooi en lekker weer. Verwachting ligt meer bij een andere cijfercombinatie, dat weer in combinatie met een vrij- of zaterdag en meer gebruikelijke maand. Denk bijvoorbeeld aan zaterdag 2-5-20, 10-7-20 (vrijdag), 20-08-20 en vooral 20-6-20 dat eveneens op een zaterdag valt. Mocht je op een van deze dagen willen trouwen, zorg er wel voor dat je tijdig contact opneemt met de locatie! Ze zijn vrij gewild.

Voor-, najaar of in (zomer)vakantie?

September en juni zijn al een aantal jaar dé populairste maanden om te trouwen. De maanden, die daardoor net voor en net na de zomervakantie vallen, geven geen garantie – maar toch voldoende zekerheid voor aardig tot goed weer. Het zorgt daarmee meteen dat de vrij- en zaterdagen in deze maanden immens populair zijn. Mocht je in deze maanden willen trouwen, willen wij je adviseren om uiterlijk 7-8 maanden voor je trouwdatum de knoop door te hakken. Een andere populaire periode kan in of rondom een (vrije) feestdag zijn. Zo pak je als slimmerik toch een extra dagje of compleet weekend mee. Denk hierbij aan Goede Vrijdag (10-4-20), weekend voor Koningsdag (vrijdag 24 of zaterdag 25 april), vrijdag na Hemelvaart (22-5-20), vrij- en zaterdag voor Pinksteren (29 & 30 mei).

Geen gedoe met de kids willen? In de zomervakantie liggen de tarieven vaak ook net even wat lager bij je locatie. De prijs van je huwelijksreis zal wel iets hoger uitvallen, gezien je in het hoogseizoen zit. Tevens loop je ‘het risico’ loopt dat je gasten al dat tripje naar de zon hebben geboekt.

Toernooidata

In 2018 wisten wij nog vrij overtuigend te melden dat onze bruidsparen geen rekening hoefden te houden met het sportseizoenschema. De voetbalheren van Oranje zouden toch geen (groot) toernooi spelen. Daar dacht die ene club uit Amsterdam anders over toen bijna de finale van de Champions League werd behaald. En uiteraard was dat precies gepland op een van de meest populaire data van 2019, de 1e juni. Ondanks de prestatie, waren de bruidsparen van die bewuste 1 juni er minder rouwig om dat Ajax uiteindelijk sneuvelde in de halve finale. Een trouwfeest waar iedereen achter een televisiescherm staat of op zijn mobiel kijkt – wordt ongeacht de uitslag – er ook niet per se gezelliger op.

Even opletten dus! 30 mei 2020 is volgend jaar de finale en voor 2020 staat ook het Europees Kampioenschap op de planning van 12 juni tot 12 juli. En laat de mooiste datum van 2020 – 20 juni 2020 nou precies tijdens de groepsfase vallen ?
Ga je trouwen in 2020 en ben je nieuwsgierig of wij jouw favoriete trouwdatum nog vrij hebben? Neem gerust contact met ons op en we vertellen je er graag meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram