Trouwen in 2019

Ook al is het bruidsseizoen 2018 nog in volle gang en staat vakantiekoffer misschien nog ingepakt op de gang; het kan geen kwaad om alvast even vooruit te blikken naar 2019! Traditiegetrouw vormt de zomervakantie (en de kerstdagen) de perfecte gelegenheid om je aanstaande partner te vragen. Je bent vaak toch al op een bijzonder mooie locatie of in het bijzijn van een intiem gezelschap. Maar nu de grote vraag; als je gaat trouwen in 2019, waar moet je allemaal rekening mee houden in de beginfase? In deze blogpost blikken wij samen alvast vooruit naar jullie bruiloft, want er zijn komende tijd een hoop knopen door te hakken door jullie ?

Trouwdatum

Een van de eerste dingen waar jullie naar gaan kijken is de datum. Het kiezen van je trouwdatum hangt over het algemeen af van vier afwegingen. De eerste mogelijkheid is dat je een trouwdatum en dag kiest waar je een bijzondere herinnering bij hebt, bijvoorbeeld datum eerste date, jaar na verloving, trouwdatum van je ouders etcetera. De tweede optie is dat je gaat trouwen op een mooie datum, denk daarbij aan bijvoorbeeld 19-09-19, 01-09-19, 09-09-19 of 19-06-19.

Is een bijzondere datum voor jou geen issue, kijk dan naar een gunstige trouwmaand qua weer. Ook al is er soms geen pijl op te trekken en beland je spontaan in een zomer met temperaturen van 36 graden of een nat voorjaar; er zijn wel degelijk weekenden die procentueel gezien een grotere kans op goed weer bieden. De laatste mogelijkheid is dat je de datum laat afhangen van de locatie; als je dan toch een droomlocatie hebt gevonden is dat weekje later trouwen dan de geplande datum ook geen drama. For the record; je mag je datum natuurlijk ook van onze beschikbaarheid af laten hangen – op zich ook geen verkeerd uitgangspunt ?

Trouwlocatie

We hebben het net al even aangehaald; maar je datum hangt nauw samen met je locatie. Gemiddeld bezoeken bruidsparen 3 – 5 locaties voordat zij definitief de knoop doorhakken welk landgoed, boerderij, kasteel, restaurant of beachclub jouw ceremonie + trouwfeest gaat hosten. Je moet er niet aan denken dat jouw favoriete spot al niet meer beschikbaar is, omdat Tom & Katrien net een dag eerder de datum hebben vastgelegd. Kijk zo ook niet gek op als je datum een weekje naar voren of achter verschuift op het moment dat jullie de locatie vastleggen.

Bij je trouwlocatie moet je op een aantal zaken letten. Allereerst moet het over de WAUW-factor beschikken. Op het moment dat jullie er binnen (of buiten) lopen moet je je ogen uitkijken en je eigen dag al helemaal voor je zien. Een andere belangrijk punt is dat je voldoende gasten kunt uitnodigen en de locatie ruime ervaring heeft met het hosten van bruiloften. Let hier vooral ook op het stukje communicatie; niets is zo belangrijk om vooraf helder te hebben wat je aan een partij hebt – zodat je niet achteraf verrast wordt met allemaal kleine lettertjes. Als je binnen drie dagen (nou vooruit misschien vier in het hoogseizoen) nog geen antwoord hebt op je mailtje, telefoontje – kan de WAUW-factor zomaar omslaan in een NOU ? – factor. Moet je niet willen.

Wat wij foto- en videografen dan altijd weer interessant vinden; check de locatie altijd op schoonheid zodat er voldoende mogelijkheden zijn om foto’s en videobeelden te maken. Als er een landgoed, prachtige natuur, industriële spot of pittoresk dorpje bij in de buurt zit – kunnen wij je verzekeren dat je prachtig foto- en filmmateriaal kunt verwachten. Zit je in de middle of nowhere en is de eerste, mooie fotoshootlocatie op een uur rijden – houd er dan rekening mee dat deze reistijd op je trouwdag als zonde beschouwd kan worden. Lang in de auto zitten op je bruiloft, wordt niemand blij van ?
De locatie moet daarnaast voorzien zijn van een eventuele binnenplek; voor het geval er boven besloten wordt om eens lekker te gaan gieteren op jullie dag. Het geeft je een hoop rust als de locatie je de garantie kan geven dat er binnen voldoende foto- en videomogelijkheden zijn. Heeft jouw trouw- en/of feestlocatie dit niet, kijk dan altijd even in de omgeving waar je makkelijk naar kunt uitwijken. Scheelt je op de dag zelf een hoop stress, die je eigenlijk niet wilt ervaren als je gaat trouwen in 2019.

Het meest ideale scenario voor je trouwdag blijft het starten op je trouwlocatie. Dit klinkt voor de een vrij logisch, maar is voor de ander een ondenkbaar scenario. Om met het grootste voordeel te beginnen; jullie kunnen ’s morgens letterlijk je bed uitrollen om op locatie aanwezig te zijn. Je gaat er namelijk al de avond van tevoren heen. Je hoeft enkel even op te splitsen en je partner naar een andere kamer te bonjouren. Even wachten tot de visagiste, fotograaf en videograaf er zijn en je kunt van start. Een ideale, rustige voorbereiding, wat je de nodige tijd oplevert. Aan de andere kant; het moet natuurlijk ook maar net mogelijk zijn qua planning en budget.

Trouwfoto- en videografen

Nadat je je datum en locatie hebt vastgelegd; is het tijd voor de volgende stap. Het zoeken naar een geschikte trouwfoto- en/of videograaf! Een van de hoofdpunten; gezien zij jouw herinnering en emotie gaan vastleggen. Een herinnering niet alleen voor jullie, maar ook voor de komende generaties en jullie gasten. Zeker op een dag waar je nog wel eens ‘geleefd’ wordt of je simpelweg niet bewust kunt meemaken wat er allemaal gaande is, gezien je misschien wel een kleine 100 man uitnodigt. Enorm belangrijk dus!

Waar je vooral op moet letten bij het zoeken van een geschikte trouwfoto- en / of videograaf dat je een partij kiest die qua stijl aansluit bij de wensen die jij voor ogen hebt. Je hoeft niet eens goed te zoeken om al tientallen, zo niet honderden enthousiaste trouwfotografen te vinden online. Ieder met hun eigen stijl, prijskaartje en gemak van communiceren. Voordat jij een bruidsgesprek inplant met een trouwpartij, bekijk je altijd even het portfolio en de mogelijkheden die zij bieden. Wil jij een trouwfoto- en videograaf op je bruiloft, raden we altijd aan om een partij te zoeken die de combinatie aanbiedt. Op die manier krijg je altijd een ingespeeld team op je dag, waardoor er onderling geen strijd is tussen de fotograaf van club A en de videograaf van club B. Je moet er immers niet aan denken dat ze op de belangrijke momenten, allebei het beste shot willen pakken en de een de ander in de weg loopt. Een online portfolio of het vragen hiernaar kan je daardoor meteen laten inzien of de stijl die de foto- en videograaf hanteren bij jullie als bruidspaar aansluit en of zij door het hele land actief zijn. Zie je geen of weinig verschil of twijfel je tussen enkele partijen; laat je keuze dan afhangen van de volgende twee punten.
Niets is zo belangrijk als een goede klik met de mensen die op de belangrijkste dag van je leven aanwezig zijn. Zij leggen ten minste jouw emotie vast en komen tot je inner circle. Ons advies hierin is om in zee te gaan met een trouwfoto- en of videograaf met veel ervaring. Maar dan weer niet iemand die al sinds 1967 in het vak zit vastgeroest. De trends op foto- en videogebied blijven zich nog altijd in een rap tempo ontwikkelen, waardoor het improvisatievermogen en creativiteit continu een rol spelen op de bruiloft. Je kunt het enthousiasme van een foto-videobedrijf al merken in de communicatie; als je ze probeert te bereiken. Krijg je binnen 1-3 dagen een enthousiast berichtje terug, dan weet je dat het qua reactiesnelheid in ieder geval goed zit. Als je knopen wil doorhakken, heb je namelijk geen zin om een week te moeten wachten op een antwoord.

Als je vervolgens een partij treft die flexibel is qua tijd en graag ruimte wil vrijmaken voor een gesprek; ga dan tijdens het gesprek vooral op je gevoel af. Je komt er gauw genoeg achter of je te maken hebt met een typische verkoper met gladde praatjes en de mensen die echt passie hebben in hetgeen wat ze doen en niets liever willen dan op jouw huwelijk jullie gelukkig maken. Check altijd ook meteen even of zij enkel op de dag zelf aanwezig zijn; of dat zij vooraf nog diverse contactmomenten inplannen om samen het draaiboek te doorlopen / op te stellen en jullie te voorzien van diverse tips. Scheelt je weer een weddingplanner.

Het laatste aspect is het stukje financiën. Je krijgt van je tante een tip over een trouwfotograaf. Qua prijskaartje behoorlijk aantrekkelijk, qua ervaring een new kid. Laat je hier niet verleiden door de prijs. Goedkoop betekent niet altijd dat je goed materiaal krijgt. Een goede betrouwbare auto koop je immers ook niet voor de prijs van een fiets, alhoewel je tegenwoordig voor een goede fiets bijna hetzelfde betaald als voor een vierdehandsauto. Al lijkt ons vierdehandsmateriaal als herinnering van je bruiloft, ook geen vertrouwd vooruitzicht. Je trouwt als het goed is maar één keer, ga voor kwaliteit en houd rekening met je budget.
Tot zover de knopen die je dient door te hakken in de beginfase. Geloof ons; er volgen er komende tijd nog een hoop! Wat te denken van je jurk, je pak, de DJ, catering, photobooth etc. etc. Maar feit dat je deze blog gelezen hebt, betekent dat je qua foto- en videograaf in ieder geval op de goede weg zit ? Ga je trouwen in 2019? Stuur ons gerust een mailtje of pak de telefoon – en geheid dat wij jullie binnen vrij korte tijd ontmoeten en kunnen voorzien van tips, ervaringen en vooral… veel enthousiasme!

Succes met de voorbereiding! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram