Save the date: Populaire trouwdata van 2018

Je vriend is zojuist op zijn knieën gegaan en jij hebt volmondig ja gezegd! Na járen stelletje gespeeld te hebben, begint volgend jaar het serieuze werk, jullie gaan trouwen! Maar nu de grote vraag… wanneer is jullie bruiloft? In deze blogpost leggen we uit waar je rekening mee moeten houden bij het kiezen van een geschikte trouwdatum en voor welke data erg populair gaan worden.
Het kiezen van je trouwdatum hangt over het algemeen af van vier afwegingen. De eerste mogelijkheid is dat je een trouwdatum en dag kiest waar je een bijzondere herinnering bij hebt of waar het financieel net even aantrekkelijker is. De tweede optie is dat je gaat voor een trouwdatum op een bijzondere dag, denk daarbij aan bijvoorbeeld 18-08-18 of 01-08-18. Wil je wat meer zekerheid qua weer? Dan kan het handig zijn om een specifieke maand te kiezen. Tot slot kan het handig zijn om je trouwdag te plannen vlak voor een feestdag of midden in de vakantieperiode. Scheelt je weer vrije dagen ? We lichten ze één voor één aan je toe.

Datum met bijzondere herinnering

Het overgrote deel van de toekomstige bruidsparen plant hun trouwdag op een vrijdag of zaterdag. De dagen dat familieleden en vrienden over het algemeen wel vrij zijn, en het grote voordeel dat de dag erna rustig kan worden vrijgehouden zonder dat je werkgever je uit bed belt om te vragen waar je blijft. Zo nu en dan zijn wij echter ook eerder in de week actief op een bruiloft. Vaak wordt voor een dinsdag, woensdag of zondag gekozen omdat er voor het bruidspaar een bijzondere herinnering aan een bepaalde datum is. De dag dat jullie een paar jaar samen zijn, de trouwdag van je ouders of de datum van jullie allereerste date lichtjaren geleden. Een mooiere manier om de cirkel rond te maken is er niet, toch?

Populaire dagen

Een andere reden om niet te trouwen op een vrijdag of zaterdag, ligt in het stukje financiën. Als je niet de hoofdprijs wil/kan betalen, maar wel met dezelfde klasse en elan wil trouwen vergelijkbaar met huwelijk op een vrijdag of zaterdag – kan je kiezen voor een doordeweekse dag. Trouwlocaties zijn over het algemeen de gehele week geopend. Jammer genoeg worden deze locaties vaak 1 of 2 dagen in de week benut. Aangezien ze op de locatie zelf ook niet onder een bruidstaart hebben gezeten; hebben zij logischerwijs de prijzen op de populaire dagen verhoogd. Dit biedt mogelijkheden voor de dagen die niet en/of minder benut worden. Landgoederen, evenementenzalen en feestlocaties zijn zodoende doordeweeks voor een aantrekkelijke prijs te boeken. Dezelfde klasse en uitstraling, enkel op een andere dag.

Houd er daarnaast rekening mee dat leveranciers van trouwauto’s, bruiloftbands en huwelijkscatering eveneens een hoger tarief op de vrij- en zaterdagen hanteren. Je coquilles met pompoen en lavendel smaakt echt er niet anders door, en je auto rijdt niet ineens een stuk zachter op een doordeweekse dag. We hebben het zelf getest.

Populaire trouwdata

01-08-18
18-08-18
18-05-18
18-06-18
08-10-18
en natuurlijk 08-08-18

2018 kent een hoop mooie potentiële trouwdata. Alhoewel de mogelijkheden om te trouwen op een magische datum vanaf 2020 weer toenemen, hoeft de cijferfanatiekeling ook volgend jaar niet te klagen. Mocht je op een van deze dagen willen trouwen, zorg er wel voor dat je tijdig contact opneemt met de locatie! Ze zijn vrij gewild ?

Populaire maanden

Sinds een aantal jaar zijn september op de voet gevolgd door juni dé populairste maanden om te trouwen. Vaak wordt voor deze maanden gekozen om de natte zomers, waar ons land de laatste jaren iets te vaak mee te kampen heeft, te vermijden. Ook al is er soms geen pijl op te trekken, de maanden juni en september zijn qua temperatuur in ieder geval een zekerheidje – wat ervoor zorgt dat het niet te warm is, maar lekker genoeg om buiten je bruiloft te vieren. Houd er wel rekening mee dat de vrij- en zaterdagen in deze maanden immens populair zijn. Mocht je overwegen om te trouwen in juni mag je inmiddels wel het een en ander gaan regelen. Heb je september in gedachten? Maak dan uiterlijk eind februari je beslissing!

Een ander bijkomend ‘voordeel’, betreft de sportagenda in 2018. Het Nederlands elftal heeft zich niet weten te kwalificeren voor het eindtoernooi in Rusland. Met dat gegeven hoef je niet bang te zijn dat je gasten met een oranje pletterpet op je feest arriveren of dat die lelijke beamer met Nederland – Panama (jup, zij gaan wel…) op de achtergrond draait tijdens de openingsdans. Elk nadeel heb zijn voordeel, om maar even in voetbaltermen te blijven.

Trouwen met of rondom feestdagen

Als jouw vrije dagen sneller op zijn dan de wekelijkse inhoud van je koelkast, kan het zomaar verstandig zijn om een trouwdatum te kiezen de dag voor een feestdag. Zo pak je als slimmerik toch een extra dagje + een weekend mee als je op Goede Vrijdag of 26 april elkaar het jawoord geeft. Deze constructie kan ook worden toegepast de dag voor het pinksterweekend. Houd er wel rekening meer dat het in het voorjaar heel mooi, maar ook wisselvallig weer kan zijn. Gezien ons kikkerlandje niet rijkelijk is toebedeeld met feestdagen, volgen de andere opties in decembermaand. Dat levert dan wel weer een grandioos vuurwerk op als jullie als bruidspaar het nieuwe jaar inluiden.

Een hoop kids op je bruiloft? Overweeg een vakantieperiode! Geen gedoe met vrij krijgen en vaak hebben de betreffende ouders deze periode ook een vrije dag gepland. Deze optie heeft echter wel twee nadelen. Mocht je direct na je bruiloft op huwelijksreis gaan, kan het zomaar zijn dat je hoofdprijs betaald én je collega’s tegenkomt of dat tijdens je bruiloft al een aantal vakanties zijn gepland.
Mocht je nieuwsgierig zijn of wij jouw favoriete trouwdatum nog vrij hebben? Neem gerust contact met ons op en we vertellen je er graag meer over! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram