Same Day Edit: Het mooiste cadeau op je bruiloft

Hoe mooi zou het zijn als je avondgasten je complete dag kunnen herbeleven nog voordat zij hun eerste stapjes op de dansvloer hebben gezet? Om voor jezelf even terug te blikken op al die mooie momenten eerder op de dag. Kortweg even te kunnen realiseren hoe speciaal jullie dag tot nu toe is geweest en nog gaat worden. Het is niet alleen een mooie gedachte, het kan ook nog! In deze blogpost vertellen wij je iets meer over de Same Day Edit!

Same Day Wat?

Een Same Day Edit (SDE) is een korte videoclip van je bruiloft die op de dag van je huwelijk wordt getoond. Samen met jouw gasten bekijken jullie alle hoogtepunten van de dag in een dynamische videoclip die perfect aansluit bij het gevoel en de sfeer van de dag. Je ziet onvergetelijke momenten terug waar je zelf niet bij bent geweest of te veel in het moment opging, waardoor je niet op alle details hebt kunnen letten. Denk bijvoorbeeld aan de voorbereiding – waar jullie je afzonderlijk aankleedden – maar ook al die momenten die jullie ontgingen tijdens de ceremonie, interacties gedurende de dag en die emotionele woorden van jullie familieleden.

De Same Day Edit is daarbij ook een waardevolle toevoeging voor je gasten die pas ’s avonds aansluiten. In een paar minuutjes zijn zij helemaal up-to-date hoe jullie dag is verlopen. De Same Day Edit wordt dan ook vaak ingezet bij aanvang van het feest of net na de openingsdans. Een bijzonder cadeau midden op je trouwdag, een prachtig moment om realiseren hoe mooi jullie bruiloft tot dan toe is verlopen.

Montagemoment

Je Same Day Edit wordt op de dag zelf ge-edit. Op het moment dat je 1 videograaf bij ons afneemt, betekent dit dat je videograaf er even tussenuit is om jullie clip te editen. Hij/Zij kan op dat moment dus niet filmen. Ga er in ieder geval van uit dat je videograaf 3 uur nodig heeft om jullie video te kunnen monteren. Daarin geldt ook dat hoe meer hij met rust gelaten wordt tijdens het monteren, hoe spoediger je videograaf de camerawerkzaamheden kan hervatten. Mocht dit montagemoment in te plannen zijn binnen je draaiboek, is een Same Day Edit met 1 videograaf mogelijk.

Er is geen antwoord op de vraag wanneer de beste tijd is om een video te editen. Dit is namelijk per bruiloft anders. Toch wordt vaak wordt de tijd benut tijdens de receptie later in de middag. Na het taart- en proostmoment, is het over het algemeen het moment om groepsfoto’s te laten maken en te borrelen met elkaar. Mocht je ons tijdens het diner willen laten editen; check dan altijd even of er geen speeches gemist worden. Deze wil je namelijk zeker terugzien!

Tot slot is het een feit dat hoe verder het moment van editen op de dag wordt uitgesteld; hoe meer verschillende elementen er in kunnen plaatsvinden. Monteren wij jullie video gedurende de receptie en begin van het diner, houd er dan rekening mee dat je geen feestbeelden en speeches van tijdens het diner terugziet in je same day edit. Laat je de video pas aan het eind van je feest zien, kunnen wij, mits er tijd voor gemaakt wordt, nog unieke beelden van het diner en de aanvang van je feest of openingsdans toevoegen!

Wat kan je verwachten?

De lengte van je Same Day Edit clip hangt samen met de hoeveelheid tijd die wij krijgen om de video te editen en het moment van montage. Het is logisch dat wij meer materiaal kunnen bekijken, selecteren en monteren op het moment wij meer tijd hebben voor de edit. Jullie clipje wordt dan automatisch langer. Is de tijd beperkt, maar willen jullie echt graag iets aan je gasten laten zien bij aanvang van het feest? Onze fotograaf kan ook alvast een aantal foto’s voor je editen – dit kost slechts een half uurtje/ uurtje van je draaiboek.

Een andere oplossing voor het tijdschema kan gevonden worden in het toevoegen van een extra videograaf of het afnemen van een losse editor. In het eerste geval zal de extra videograaf blijven filmen op het moment dat de andere videograaf aan het monteren is. Je mist daardoor geen belangrijke momenten van je dag, zodat je uiteindelijk wel een complete weergave van je bruiloft krijgt. Dat zelfde geldt ook op het moment dat wij een extra editor ‘invliegen’ om jullie same day edit te maken. Kom je er zelf niet uit wat het beste past in jullie tijdschema / budget, leg de vraag dan gerust bij ons neer. Dan kijken we samen naar de geschikte oplossing!

Wat hebben wij nodig?

Op het moment dat wij een Same Day Edit maken op je bruiloft, is het wel belangrijk dat je vooraf even uitzoekt of het überhaupt wel mogelijk is op jouw locatie. Beschikt jouw locatie over een groot scherm met projector of een enorme smart tv; dan heeft je locatie enkel nog een computer nodig waar wij onze harde schijf of usb stick met jullie same day edit in hoeven te pluggen.

Is jouw locatie wat minder modern? Check dan altijd even of de DJ je hierbij kan helpen. De kans is groot dat hij de vraag vaker heeft gehad en ‘gewoon’ een scherm kan meenemen voor jullie. Tot slot willen we jullie vragen om binnen de trouwlocatie een (relatief) rustige ruimte te creëren waar wij de video kunnen monteren. Hoe minder afleiding hierin, hoe sneller wij weer tussen jullie gasten kunnen staan ?
Nadat je de Same Day Edit hebt bekeken op je bruiloft, zullen wij deze na je bruiloft gaan aanvullen met materiaal dat nog niet gebruikt is en wat nog tijdens en na het maken van de Same Day Edit plaats heeft gevonden. We leveren je vervolgens een aangevulde videoclip van 4 tot 6 minuutjes aan en ruw materiaal van de complete ceremonie en alle speeches in een lange video!

Nieuwsgierig of een Same Day Edit past binnen jouw draaiboek? Neem gerust eens contact met ons op om samen naar de mogelijkheden te kijken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram