Pakistaanse bruiloft van Rik & Saba: Van Dholki tot dessert

Rik en Saba vierden afgelopen weekend hun Shaadi op de Arendshoeve in Aalsmeer. In een groene oase (van alles behalve rust ? ) lieten zij zien dat een Pakistaanse bruiloft net even iets anders verloopt, dan een Nederlandse bruiloft. We nemen je graag mee in hun verhaal in deze fotoblog!
Rik & Saba hadden als locatie de Arendshoeve in Amsterdam uitgekozen. Ook wel bekend als The Garden of Amsterdam. Het leuke aan de Arendshoeve is dat je zelf de kleur van je bloemen mag kiezen. Zo kan je deze unieke locatie helemaal naar eigen wens laten aankleden!
Shaadi, Hindoestaans voor bruiloft, is vanuit Pakistaans gewoonte niet enkel een bezegeling van de liefde tussen man en vrouw, maar vormt daarbij ook de culturele verbintenis tussen beide families, landen en gewoonten. Dat het met deze verbintenis wel goed zat, werd duidelijk tijdens de traditionele Dholki. Hét moment waar de Pakistaanse familieleden zingen en dansen op opzwepende percussie muziek, bleek namelijk ook voor de niet-Pakistaan een lastig moment om te blijven stilzitten.
De Dholki wordt vaak gecombineerd met een Henna of Mehndi ceremonie. De Mehndi is een traditie die tijdens de pre-wedding ceremonie plaatsvindt en wordt gezien als een van de oudste vormen van lichaamskunst. De Mehndi wordt georganiseerd door de familie van de bruid voor ieder die daar voor openstaat. Het staat bekend als één van de zestien versieringen van het menselijk lichaam.
De avond eindigde met een grandioos feest waar, na het nuttigen van de desserts, het ook voor ons erg lastig werd om stil te blijven staan.
Rik & Saba trouwen morgen nogmaals; dan op een typisch westerse manier te Laag Zuthem. Wij wensen ze alvast een prachtige dag toe! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram