Fotoshoot op een industriële trouwlocatie

Ga jij trouwen in 2019 en ben je nog op zoek naar een toffe binnenlocatie voor je fotoreportage? Onze complimenten! Je bent een hoop bruidsparen al een stap voor door verder te kijken dan het natuurschoon dat Nederland rijk is. In deze blogpost zoomen wij wat verder in op een binnenspot, waar je altijd terecht kunt voor tijdloze foto’s, de industriële trouwlocatie!

In een land waar prachtig (na)zomer weer in de herfst, herfstachtig weer in de zomer, tropische temperaturen in mei en sneeuw in april lang geen uitzonderingen meer zijn, kan je stellen dat het handig is om vooraf niet te gokken op een bepaald weerscenario. Het is daarbij raadzaam om een plan B achter de hand te hebben, zodat je op de dag zelf niet onnodig in de penarie schiet als ’s morgens de eerste druppels je fijn verzorgde haren toucheren.
Je ceremonieplek is over het algemeen uitgerust met een buiten- en binnenlocatie. Afhankelijk van de weersomstandigheden neemt de locatie ongeveer 1 dag vooraf (soms kan het zelfs op de ochtend zelf nog besloten worden) contact met je op om samen af te stemmen wat het meest verstandig is. Ongeacht de grote van je ceremonieplek, zijn echter niet alle gemeentehuizen, kastelen, boerderijen uitgerust met mooie kamers, torens om je samen terug te trekken en je fotoreportage te starten.

Geef je dag een sportief, stoer karakter door je fotoshoot voor of na de ceremonie te volbrengen op een industriële trouwlocatie. Een ouwe loods, vervallen fabriek, verlaten stationshal – een sfeervolle plek waar de oude details bewaard zijn gebleven en waar jullie als bruidspaar samen met de foto- en videograaf kunnen zorgen voor een unieke reportage.
Het grootste voordeel van je fotoshoot op een industriële trouwlocatie ligt naast het dak boven je hoofd ook in het kopje licht. Al heeft de oorsprong van de vele raampartijen en licht weer te maken met het dak. In de 19e en 20e eeuw werden de meeste fabrieken namelijk voorzien van schuine daken – ook wel bekend als het zaagtanddak. De daken, met flinke raampartijen, zorgden voor een hoop licht – iets wat destijds weinig of beperkt beschikbaar was. Platte daken hadden immers als nadeel dat de kans op lekkage groter was (niet heel fijn met alle machines) en dat het licht recht naar beneden viel waardoor het bloedheet werd voor de fabrieksarbeiders.

Bij de ouderwetse zaagtanddaken zorgden de raampartijen, die specifiek naar het noorden gericht waren, voor een gelijkmatige lichtinval. En laat die schuine lichtinval vanuit raampartijen tegenwoordig nou perfect werken in combinatie met je trouwfoto’s of trouwvideo ? Industriële trouwlocaties geven zodoende niet alleen een robuuste stoere uitstraling aan je trouwfoto’s, het geeft ons de mogelijkheid te werken met natuurlijk licht zonder last te hebben van de soms grillige weersomstandigheden.
Naast dat je je trouwfoto’s een stoer, en robuust karakter meegeeft, zijn er natuurijk ook kleine nadelen te noemen als je trouwfoto’s laat maken op een industriële trouwlocatie. Een groot deel van loodsen, oude fabrieken die beschikbaar worden gesteld voor het maken van trouwfoto’s – worden op zo’n manier schoon gehouden – dat je met een gerust hart in je witte jurk er kan rondhuppelen. Je zal misschien na afloop wat stof moeten vegen van je pak, maar in principe hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Op het moment dat je de roestige deuren opent en een plek hebt gevonden die niet zozeer gebruikt wordt voor een foto- of videoreportage, kan het raadzaam zijn om iets van deken of zeil mee te nemen – zodat je jurk niet een andere kleur krijgt als je tegen een oude ketel leunt. Ook een extra paar ogen om de sleep van je jurk te tillen bij verplaatsing, is daarbij geen overbodige luxe. Wat wel geldt; neem geen overdreven risico’s. Als een pand al jaren leegstaat en er geel lint hangt voor de ingang, hangt dat er vast met een reden ?
De stalen balken, betonnen vloeren van ongepolijst tot gaaf – er zijn tientallen industriële trouwlocaties te vinden waar oude fabriekspanden en silo’s een nieuwe bestemming hebben gekregen. Qua tarieven hangt het heel erg samen met hoe de locatie wordt gepromoot. Een industriële parel waar het woord ‘trouwlocatie’ aan gekoppeld is, kan de huur van het pand voor 1-2 uur variëren tussen de 75-350 euro. Kies jij een oud stoomgemaal, leegstaande fabriek die eigenlijk nog niet dienst doet als industriële trouwlocatie – zit je voor een paar tientjes goed en in sommige gevallen mag je zelfs voor niks even foto’s of videobeelden laten maken.

Maar nu de grote vraag; waar vind je deze industriële trouwlocaties? We hebben voor je tot slot een aantal brute locaties op een rijtje gezet waar we in het verleden ervaring mee hebben gehad of graag willen aanraden.

- CHV Noordkade, Veghel
- Bruijnzeel terrein
- DeFabrique
- Dru
- Westergasfabriek
- Werkspoorkathedraal
- Maassilo
- Cruquius
- De oude Suikerunie
- Lichtfabriek
- Metaalkathedraal
- Fabriek De Toekomst
- Melkfabriek Cobergo
Ga je trouwen in 2019 en overweeg je een fotoreportage op een industriële trouwlocatie? Stuur ons gerust een mailtje of pak de telefoon – en geheid dat wij jullie binnen vrij korte tijd ontmoeten en kunnen voorzien van tips en ervaringen ?

Succes met de voorbereiding! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram