First look: Het eerste hoogtepunt van je trouwdag

Weet jij nog de allereerste keer dat jij je toekomstige partner zag? Die verliefde, of misschien wel ongemakkelijke, blik in zijn of haar ogen op die zwoele zomeravond – je was op slag verliefd, of had op zijn minst een merkwaardig gevoel in je onderbuik en een onleesbaar telefoonnummer op je arm gekliederd. Bij aanvang van je trouwdag herbeleef je dit moment opnieuw. In deze blogpost staat het eerste hoogtepunt van je bruiloft centraal: de first look.
De first look staat bekend als een van de mooiste, maar ook het meest emotionele moment van je trouwdag. Na weken voorbereiding, tientallen kledingzaken bezocht te hebben, meerdere jurken en pakken te hebben aangetrokken is dit het eerste moment dat jullie elkaar zien op je bruiloft. Nooit meer in je leven zal je uitgebreider bezig zijn met wat je aanhebt, hoe je haar zit en/of hoe je bent opgemaakt.

Een onwijs spannend moment, want hoe reageert hij op je jurk? Kijkt je vriendje je weer net zo aan als die allereerste keer op die zomeravond? Valt haar oog wel op de manchetknopen van opa, is ze onder de indruk van zijn verrassende haardracht op de dag zelf? Gespannen, zenuwen, rusteloos, prikkelbaar, nerveus – op het moment dat je klaarstaat om elkaar te zien, lijken je emoties spontaan plaats te hebben genomen in een achtbaan.
In 9 van de 10 gevallen wordt de man verrast door de vrouw, die hem aantikt of tegemoet loopt. Je kunt er hiervoor kiezen om al met je gezicht in de kijkrichting van je aanstaande te staan, zodat je alvast geleidelijk kunt genieten van haar schoonheid als zij langzaam jouw kant oploopt. Als je van jezelf weet dat je enorm ongemakkelijk wordt van verrassingen, kan dit een aanrader zijn. Wil jij het ultieme verrassingselement beleven, zorg dan dat je omgedraaid staat en wacht tot je op je schouder wordt getikt. Gegarandeerd dat je overmand wordt door emoties, die wij uiteraard graag voor je vastleggen op foto en film.


De first look vindt over het algemeen plaats in- en of rondom het huis. Bij slecht(er) weer zit je vaak gebonden aan een kamerdeur of trap, bij droog weer vindt het kijkfestijn plaats bij de voordeur of de tuin. In bijna alle gevallen ‘wacht’ de bruidegom beneden, bij de deur of in de gang tot de bruid hem komt ophalen. Houd in deze gevallen altijd rekening met je jurk en je schoenen. Zo is het niet verstandig om met een enorm lange sleep en hoge hakken te kiezen voor de trap. Je wil immers niet dat je first look eindigt als een first koprol. Ook kan een nauwe gang, warme woonkamer niet ideaal zijn als er meerdere mensen willen meekijken.
Als de weergoden je een beetje gunstig gezind zijn en het is even droog, ga dan altijd naar buiten voor de first look. Zeker als de spanning oploopt, is het belangrijk om voldoende bewegingsruimte te hebben en frisse lucht te kunnen inademen. Het kan namelijk zomaar eens gebeuren dat je overmand wordt door emoties en je hartje net even wat sneller gaat kloppen dan normaal.

Na je first look volgt daarnaast vrij snel het minder bekende zusje: de second look. Hier zien je ouders, directe familieleden en vrienden jullie voor de eerste keer. Je kunt je voorstellen dat het voor je ouders eveneens een bijzonder moment is om hun zoon of dochter op zo’n belangrijke dag voor de allereerste keer te zien. Wij vinden het belangrijk dat deze reacties en emoties worden vastgelegd, zodat deze reactie in tijden van dagen kan worden teruggekeken. Prachtige aanvulling voor je trouwdag, een dierbare herinnering voor later.

Of je nu dus aanbelt bij de voordeur, wacht op het laantje aan het einde van de straat of alvast hobbelt richting je shootlocatie – gun jezelf en je aanwezigen dus de ruimte!
Bruidsparen die gaan voor de traditionele first look, moeten wachten tot de aanvang van de ceremonie. Wachtend voor het altaar staat hij met zijn gezicht richting of met de rug naar de gasten. Doordat jullie first look niet vlak na de voorbereiding of de shoot heeft plaatsgevonden, zijn jullie al enkele uren uit elkaar en komen jullie apart aan op jullie sprookjesachtige trouwlocatie. Je zenuwen zijn daardoor nog net even langer op de proef gesteld en worden nog meer getest omdat al je daggasten meekijken naar dit eerste hoogtepunt van jullie dag. Ben jij die diehard die dit moment zolang kan uitstellen?
Als de first look dan eindelijk daar is; is de ontlading groot. Na maanden voorbereiding, weken lang stilhouden hoe je outfit eruit ziet, zien jullie elkaar voor de allereerste keer op jullie mooiste dag van je leven. Laat hier vooral je emoties de vrije loop en zeg vooral niet wat je vooraf dacht te gaan zeggen. Laat het moment het moment blijven en beloof ons één ding: geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram