First dance: Van schuifelen tot Charleston Kick

De eerste dans als bruidspaar blijft voor zowel de bruid als bruidegom één van de spannendste momenten van de dag. Of je nou jarenlang op dansles hebt gezeten of het ritmegevoel van een nietmachine hebt, je weet spontaan niet meer wat je wel en niet moet bewegen als het moment daar is.

Alhoewel wij het op de dag zelf niet even kunnen voordoen, kunnen wij jullie wel adviseren om goed na te denken over het nummer dat gespeeld gaat worden en de dans die jullie gaan dansen. Maak het jezelf niet te moeilijk. Familie en vrienden verwachten echt niet dat je start met een Applejack en eindigt met een Charleston Kick. (Al zou je natuurlijk wel echt indruk maken ? ) Een goed of eenvoudig nummer en een makkelijk te leren dans, scheelt je een hoop stress!

Muziekkeuze

Je openingsnummer zet daarnaast ook de toon voor de rest van de avond. Denk dus goed na of je start met een liefdes of vrolijk nummer of die ene lekkere danceplaat uit je jeugd. Je wil niet dat je gasten zich terugtrekken na het eerste nummer, toch? ? Wij willen jullie graag van adviezen voorzien, zodat jullie een idee krijgen wat de gang van zaken is omtrent een openingsdans.

Mocht je ondanks de toon van het nummer en de moeilijkheidsgraad van de dans bij voorbaat weten dat jullie openingsdans drie akelige minuten worden – dan kan je er ook voor kiezen om de eerste dans te beperken tot een minuut. Vervolgens laat je de dj een lekkere dansplaat inzetten en trekken je gasten vanzelf de dansvloer op. Voordeel voor jou is dat je maar 60 seconden je bil van links naar rechts hoeft te laten gaan en vervolgens niet meer op je gelet wordt!

Indien jij bekend staat als de nieuwe Timor Steffens , zouden wij wel lekker uitpakken! It’s your time to shine! En laat die vrienden, die vroeger nog wel eens lacherig deden over jouw dansescapades, maar eens zien wat echt dansen is!

Welk nummer jullie dan precies moeten uitkiezen, laten we graag aan jullie zelf over. Ieder zijn eigen smaak! ?

Hink-stap-sprong

Nu blijft natuurlijk de grote vraag: Welke dans moet ik dansen? Wij hebben er een aantal voor je opgesomd, van schuifelen tot en met Patrick Swayze reborn.

Schuifelen
Zie jij vreselijk op tegen die drie minuten, sta jij altijd op de tenen van je partner en hoop je stiekem op een kortstondige stroomstoring? Maak je dans dan vooral niet al te ingewikkeld en houd het bij schuifelen. Intiem, slow, maar vooral goed te doen. Het enige waar je op moet letten is dat je geen snel nummer kiest en op de voeten van je partner natuurlijk! Een prachtige, liefdevolle dans waar iedereen zo kan inhaken.

Rumba
Michael Bublé en Matt Simons liefhebbers opgelet! De Rumba is vanuit het stijldansen een dans die bekendstaat om haar rustige karakter. Let wel: Het is de dans van de haan en de hen. Dit houdt in dat de man wat meer zijn best moet doen, dan de vrouw. Ook voor de niet dansers onder ons, is deze dans prima onder de knie te krijgen. Staan jullie thuis bekend als de Hen en de Haan? Dan is deze dans echt iets voor jullie!

Quickstep
Uiteraard kan je ook een prachtige openingsdans neerzetten onder een ietwat sneller nummer. De Quickstep leent zich hier perfect voor en zorgt ervoor dat jullie met soepele stappen over de dansvloer bewegen. De ballroomdans is vergelijkbaar met de snelle foxtrot. En staat bekend om zijn ‘draaierige’ karakter. Word jij echter al draaierig op een rotonde, is het misschien verstandig een andere dans te kiezen.
Weense wals
Iedereen kent de fragmenten wel. De chique, zwevende passen over de dansvloer op muziek van ’s werelds grootste componisten. Welk meisje droomde er vroeger niet van om als een prinses te kunnen dansen op een echte wals? Lastig? Er zit een aardige moeilijkheidsgraad aan gekoppeld. Onmogelijk? Zeker niet! Zorg wel dat je deze dans goed in de voeten hebt, anders beland je net iets te vroeg op de avond in horizontale houding met je partner.

Salsa & Latin
Kies jij voor een zomers, bombastisch nummer en wil je meteen de tent op zijn kop zetten? Waag je dan aan een Salsa Merenque of Latin. Dansen waar de passie duidelijk naar voren komt en krachtige leiding van de man wordt gevraagd. De sfeervolle starter voor ieder bruidsfeest. Let er wel op dat deze dans zeker de nodige ervaring vraagt.

Mambo
Keek jij als kind ook altijd met bewondering naar de slotscene van Dirty Dancing? En zijn jouw heupen net zo soepel als die van Patrick Swayze in de 80’ies? Dans dan de meest spectaculaire openingsdans die iedereen nog jaren bijblijft. Weet waar je aan begint met deze dans, met zijn talloze draaien, korte snelle passen en eventueel de beruchte ‘lift’ komen we hier aan bij een dans uit de bovenste regionen. Waag je hier niet aan als je een weekje geoefend hebt bij je toekomstige schoonmoeder. Dit is een dans waar de nodige ervaring voor nodig is. Is je uitvoering perfect? Heb je meteen een hoogtepunt van je trouwdag te pakken en zal je de komende 50 jaar herinnerd worden aan dat speciale moment.
We hopen het iets makkelijker voor je te hebben gemaakt! En om je tot slot gerust te stellen; op welk niveau je ook danst en wat voor nummer je kiest – niemand pakt jullie moment samen je af! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram