E&P Statistieken: feitjes & weetjes

Als je werkt binnen de trouwbranche, is standaard de eerste vraag die wij krijgen op een feest of verjaardag “En…wat heb je nu weer meegemaakt?” Dat klinkt alsof wij altijd de meest bijzondere dingen meemaken tijdens een bruiloft. Ergens is dat soms wel zo, maar gelukkig gaat meerendeel altijd goed. In deze blogpost duiken we eens in de statistieken*. Wat maken wij vaak mee, wat is normaal en wat totaal niet 🙂

Als je al een aardig aantal jaar bruiloften vastlegt, kom je op de mooiste plekken, passeren duizenden mensen (dit is incl. gasten) je lens en maak je nog wel eens wat mee. Op basis hiervan kunnen wij een aardige balans opmaken en jullie voorzien van een aantal bijzondere gemiddelden of anekdotes. Van percentage in blauw pak tot Ed Sheeran-gehalte tijdens openingsdans, van percentage regenbruiloften tot weddingbaby’s. Tijd voor 40 statistieken!

Wist je dat...

- Trouwen op een vrijdag of zaterdag bij uitstek de meest gekozen dag is dat wij aan het werk zijn?
- 95,6 % van onze bruidsparen man-vrouw is? 2,1 % bestaat uit twee mannen, 2,3 % zijn twee vrouwen die elkaar het ja-woord geven.
- Onze bruidsparen gemiddeld tussen de 27 en 34 jaar oud zijn? Zij vallen daarmee precies in onze leeftijdscategorie. Binnen dit gemiddelde zijn er uiteraard ook uitschieters omhoog en omlaag.
- De jongste bruid en bruidegom pas 18 jaar oud waren tijdens het ja-woord? De oudste bruidegom telde overigens 73 lentes jong.
- De hoogste temperatuur waarmee wij gewerkt hebben 39 graden was? Dit was op 26 juli 2019, u weet wel, die dag dat alle temperatuurrecords werden verbroken. De laagste temperatuur betrof overigens -2 graden Celsius. Onze voorkeur ligt ergens in het midden.
- De kleinste bruiloft slechts 4 gasten had? Ter vergelijking, de grootste bruiloft waarbij wij aanwezig waren had er 447. Ietsje meer.
- Er ooit een bruiloft op dag van het huwelijk niet doorging wegens overlijden van de bruidegom?
- Er ooit een bruiloft twee weken voorafgaand werd afgeblazen wegens uit elkaar gaan van het bruidspaar? Houd elkaar dus te vriend 🙂
- Wij tot nu toe elk jaar wel een (of meerdere) Mark, Bart, Anouk, Tim, Anne, Michiel of Daniëlle ’s hebben die gaan trouwen?
- Onze kortste werkdag 1 uur betrof en de langste 15 uur?
- Je visagiste & hairstyliste tussen de 2 en 3 uur bezig zijn met jou?
- Wij, je foto- en videograaf, over het algemeen tussen de 10 en 12 uur gemiddeld aanwezig zijn op een bruiloft?
Trouwen in Kasteel Schaffelaar 24
De namen Bart & Daniëlle komen wij elk jaar weer tegen. Het zijn daarmee de populairste trouwnamen binnen E&P Wedding Pictures.
- Van al onze bruidegoms 58 % een pak droeg met de kleur blauw of een blauwtint erin verwerkt? Het is daarmee verreweg de meest populaire kleur om in te gaan trouwen. 28 % koos voor traditioneel zwart/grijs, waarmee wij het nog geregeld voorbij zien komen. 12 % pakte uit met een nature bruinkleur of hip groen pak. Slechts 2 % koos voor de kleuren fel rood/donker paars. Eén ding is zeker trouw je in rood, groen of bruin, dan wordt er nog lang over jouw pak nagesproken.
- 94 % van onze bruiden tijdens de ceremonie een witte jurk droeg? Het percentage ligt daarmee hoger dan landelijk gemiddeld (90%, bron Trouwgeheimen). De 6 % die niet in het wit trouwde, betrof vaak een buitenlandse bruiloft waar de jurk rood was. Tevens kunnen wij de licht roze jurk en licht of donkerblauwe jurk ook van ons lijstje afstrepen.
- Van onze bruidegoms er 74 % voor kiest om een stropdas te dragen? De strik is met 25,4 % bezig aan een behoorlijke opmars. Voor het overige procentje, gaan we terug in de tijd met de Cravat (0,56 %). 0,04 % besloot om de nek lekker vrij te laten en niet te kiezen voor een van bovenstaande opties.
44 % van de bruidsparen is de gehele dag te vinden op het landgoed van hun locatie.
- 44 % het grootste gedeelte van zijn bruiloft doorbrengt op een landgoed? 31 % kiest voor een evenementenlocatie om de dag door te komen, 19 % gaat voor avontuurlijk in een bos, 5 % van onze bruidsparen is grotendeels op het strand. De laatste procent zoekt het dichter bij huis en maakt een keuze voor de achtertuin.
- 42 % van onze huwelijken nog een kerkelijke ceremonie heeft?
- De ringen in 63 % van alle bruiloften wordt gegeven door een kind onder de 10 jaar? Andere populaire ringgevers zijn familieleden, een huisdier of roofvogel.
- Als de kids jonger zijn dan 2,5 de kans vrij aannemelijk is dat de ring ergens anders belandt?
- 61 % van onze bruidsparen ervoor kiest om naast het ja-woord geloften naar elkaar uit te spreken?
- Bij ons nog de volledige 100 % van de bruidsparen elkaar het ja-woord gaf tijdens de ceremonie? Dit willen we graag zo houden 🙂
- Helaas al drie keer te maken hebben gehad met een ambulance tijdens de bruiloft?
- Een klein percentage (10 %) van onze bruidsparen na weglopen van de ceremonieplek spontaan begint te huppelen? We noemen het ook wel de gelukshuppel. Doe je niks aan, gaat vanzelf.
- Speeches in acht van de tien keer plaatsvinden tijdens het diner?
Speeches vinden in 80% van de bruiloften plaats tijdens het diner.

- 4 % van onze bruiloften buiten Nederland plaatsvindt? De verdeling Europa en buiten Europa ligt hierin gelijk.
- Slechts 2 % van alle bruidsparen de gehele dag regen hadden? Dit gemiddelde is dit en vorig jaar behoorlijk teruggebracht 🙂
- Wel 3 hele procenten pas na het avondeten trouwt? Maakt je planning wel wat gemakkelijker.
- Het niet mogelijk is uit te drukken hoe veel kilometers wij gemaakt hebben om op een ceremonieplek te komen? Zo hadden wij alleen al meer dan 12000 reiskilometer nodig om vorig jaar een bruiloft vast te leggen op Australië.
- De meeste bruidstaarten bestaan uit drie of vier lagen (70 %)? Een kleine 24 % houdt het eenvoudig met 1 of 2 lagen en 5 % zit op vijf of zes verdiepingen. Het laatste procentje maakt het wel heel bont. Met zeven of meer verschillende taartlagen heb je in plaats van een taartmes een hoogwerker nodig om een stukje te snijden.
- De taart te dicht op je avondmaal plannen ervoor zorgt dat je geen trek meer hebt in je voorgerecht? Dit hebben wij helaas net iets te vaak meegemaakt.
70% van de taarten bestaat uit 3 of 4 lagen. Hoe groot is jouw taart?

- In 27 % van alle bruiloften er gekozen wordt voor een te grote feestzaal ten opzichte van het aantal gasten dat komt? Bespreek dit altijd even vooraf met je locatie dus.
- Nog de overgrote meerderheid (77 %) het feest start met een openingsdans? En slechts 11% na drie minuten nog steeds bezig is hiermee? De meeste openingsdansen duren niet langer dan 1 minuut.
- Wij bij 1 op de 8 bruiloften Ed Sheeran of John Legend voorbij horen komen bij de openingsdans? Als je ooit nog een aardig zakcentje wil verdienen, is een zwijmelplaat uitbrengen geen verkeerd idee. Vraag maar aan Ed.
- Je feest laten onderbreken na aanvang ervoor kan zorgen dat je feest nooit op gang komt?
Een nette 61 % van de bruidsparen de feestgasten vermaakt met een photobooth, polaroid camera of andere manier om die unieke momenten vast te leggen als je foto- en videograaf naar huis zijn?
1 op de 8 bruiloften starten met John Legend of Ed Sheeran? Vaak gaat het in de minuut daarna wel flink los!

- Je gasten gemiddeld 4-6 keer naar het toilet gaan tijdens je feest – maar het toilet niet altijd gebruiken om te plassen?
- Wij stiekem nog wel eens meedansen op je trouwfeest? Zo krijgen wij nog meer dynamiek in je beelden van het feest.
- De meeste feestavonden rond 1.00 uur ’s nachts stoppen? Vaak steekt de gemeente er een stokje voor om langer door te gaan in verband met geluidsoverlast. Over het algemeen starten bijna alle feesten tussen 20.00-21.00 uur (95 %).
- Vooraf een grote wens is om de avond af te sluiten met sterretjes; maar dat dit in de praktijk er vaak niet van komt?
- 12 % van onze bruidsparen nog voor het afronden van het fotoalbum in blije verwachting is? 🙂
- 100 % van onze bloglezers sommige punten met lichte verbazing hebben doorgelezen?
- Met mazzel 1 % heeft opgemerkt dat het gaat om 42 punten in plaats van de in de inleiding aangegeven 40 punten? Grote kans dat je nu gaat tellen 🙂

* Statistieken zijn op basis van de bruidsparen waar E&P Wedding Pictures verantwoordelijk was voor foto- en of videografie. Dit betreft geen landelijk gemiddelde. Percentages zijn zo mogelijk afgerond op gehele getallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram