Drone: Op eenzame hoogte

Waar wij inmiddels vier jaar geleden onze eerste vlieguren maakten met ons witte monster, is onze drone bijna niet meer weg te denken van menig bruiloft die wij vastleggen. In dit blogpost brengen we je graag op de hoogte van de meerwaarde van een drone op je bruiloft en vertellen we waar je rekening mee moet houden als je dronebeelden wil laten terugkeren in je videoclip.
Het toevoegen van een drone aan je foto-videopakket kan een enorme meerwaarde hebben voor je uiteindelijke reportage. Zeker als je gaat trouwen op een uitgestrekt landgoed of kasteel, een onwijs mooie shootlocatie hebt midden in de natuur of een waanzinnig overzicht wil creëren van jou en je gasten is het zeker de moeite waard om verder te lezen en de optie te overwegen!

Het grootste pluspunt van een drone begint al bij het adembenemende overzichtsbeeld dat gecreëerd wordt. Waar wij voorheen bovenop het dak klommen of de ladder van de tuinman moesten lenen, is het met een drone een stuk gemakkelijker om beelden (foto & video) te schieten vanuit andere hoogten. Je krijgt daardoor automatisch een betere ervaring wat zich op de grond afspeelt. Het geeft daarbij een extra dimensie aan je trouwvideo, waar je werkelijk uit alle hoeken beeld krijgt. Een prachtig samenkomen van beelden in een unieke, multidimensionale reportage.

Wanneer wij de drone inzetten

Onze quadcopter zal niet de gehele dag in de lucht te vinden zijn. We gebruiken onze drone voornamelijk voor omgevings- en natuurshots bij de trouwlocatie en tijdens jullie fotoreportage. Je moet hierbij denken aan prachtige shots van dat immense landgoed dat die ene dag even helemaal van jullie alleen is of dat ene momentje van jullie samen lopend door de vallei onderweg naar jullie trouwlocatie.

Een ander moment om gebruik te maken van een drone, is tijdens het vastleggen van jullie trouwauto, -bus of -boot met alle gasten die zich voortbeweegt naar de locatie. Voertuigen die zich verplaatsen bij (hoge) snelheid blijft een uitdaging voor vliegende camera’s en voor de elektronische sluiters. Om dit moeiteloos vast te leggen, gebruikt onze drone een mechanische sluiter welk een maximale snelheid heeft van 1 / 2000 s. Deze sluiter voorkomt dat het beeld vervormt op het moment dat de snelheid hoger ligt en diepte uit het beeld verdwijnt.

We hebben hieronder een kleine impressie van uitsluitend dronebeelden, houd je goed vast, in enkele seconden begeef je je namelijk hoog in de lucht!

Dronefoto’s

Op het moment dat je foto- en videografie bij ons afneemt, is het ook mogelijk om luchtfoto’s te maken met de drone. Een unieke situatie om een perfect overzicht te creëren van je trouwlocatie! Houd er wel rekening mee dat onze dronepiloot hier wel eventjes de tijd voor nodig heeft om de juiste positie te vinden. Vanuit die (roze) wolk kan er een flink briesje staan en met slechts 1,3 kilo aan de haak is stabiliseren een must.

Onze vliegende vriend is tevens uitgerust met een detectiesysteem. (Voor alle duidelijkheid; we hebben het hier overigens weer over de drone zelf ? ) Met twee extra achtersensoren en infrarood sensoren voor obstakeldetectie vanuit vier richtingen – is de drone zo nog beter in staat om zijn eigen weg te kunnen vinden en jullie als bruidspaar niet uit het oog te verliezen. Hij zorgt dus vanuit zichzelf dat er voldoende afstand gehouden wordt tussen mens en object. Je hoeft dus niet te bukken ?

No fly-zones

Helaas verschijnen de laatste jaren steeds meer berichten in de media dat er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van drones. Ook in het kader van de privacy heeft dat ertoe geleid dat het aantal zones waar niet gevlogen mag worden met de drone, ook wel te noemen no-fly zones, steeds meer toeneemt.

Een no-fly zone vind je boven de (grote) steden waar eventueel risico is voor de mensen die er rondlopen. Ook spoorlijnen, havens en uiteraard op en in de buurt van vliegvelden en militaire bases zijn uitgesloten. De welbekende CTR-zones (Controlled Traffic Region), drukbezochte gebieden, binnensteden en andere plekken waar de veiligheid of privacy eventueel in het geding kan komen kan tot slot roet in het eten gooien. Daarnaast respecteren wij andermans privacy en houden wij graag zicht op onze drone op het moment dat hij vanuit de lucht jullie huwelijk vastlegt. Nieuwsgierig of het op jouw trouwlocatie is toegestaan om op te stijgen? Je kunt dit zelf gemakkelijk bekijken op https://www.vliegjedroneveilig.nl/kaart/ of vraag het na bij je trouwlocatie zelf.
Waar je tot slot rekening mee moet houden als je gebruik wil maken van een drone op je bruiloft is dat onze videograaf tijdens het dronen, zich volledig moet focussen op het vliegen zelf. Voor de veiligheid van jullie en de drone zelf is het zodoende niet mogelijk om gelijktijdig ook een andere camera te bedienen. Als jullie van één bepaald moment zowel beelden vanaf de grond als uit de lucht willen laten vastleggen, kan het zodoende handig zijn om een extra videograaf of dronepiloot in te zetten.

Overweeg jij je videoclip of fotoreportage ook een extra dimensie te geven? We komen graag met je in contact om je uit te leggen waarom een drone onmisbaar is in jouw trouwreportage! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram