Drone: Eye in the sky

Zit jij tijdens een vliegreis altijd bij het raampje en valt jouw mond open op het moment dat de vleugels de wolken graveren en het reliëf van het landschap en gebouwen langzaam zichtbaar wordt? Houd die gedachte vast en koppel dit eens naar de dag dat jij en je partner zelf de vleugels uitslaan en trouwen op een prachtige locatie.

In deze blog brengen we je graag op de hoogte van de meerwaarde van een drone op jullie huwelijk.
Maart 2015; Edo, Paul & Wouter op een door mensen verlaten weiland in het nabijgelegen Heemstede. Het voelde als een kwajongensstreek. Stiekem iets doen wat eigenlijk niet mocht. Toch stonden wij in het bijzijn van drie grazende koeien voor het eerst met onze Phantom in handen. Dat we even moesten wennen aan de snelheid en de te behalen hoogte, werd binnen tien seconden duidelijk…we waren ‘m even ‘kwijt’. Gelukkig was de drone uitgerust met een ‘return to basis’-functie ?

De maanden daarna waren wij dagelijks te vinden met ons nieuwste ‘speeltje’ op diverse locaties. Na 186 vlieguren was de tijd rijp om hem daadwerkelijk mee te nemen naar bruiloften. Sindsdien vliegt de baas onder de drones regelmatig boven de andere baas op diverse trouwerijen.
De drone stamt af van de radiografische modelbouw-familie en is in rap tempo een van de meest geliefde takken uit de wereld van de techniek en elektronica geworden. Het onbemande luchtvaartuig is vrij eenvoudig op afstand te besturen en geeft je het gevoel piloot te zijn over je eigen vliegtuig. De onderliggende camera met 20 megapixel sensor voor 4K video en 60 beelden per seconde zorgt er ten slotte voor dat werk en een verborgen pilotenhobby prachtig samenkomen in een unieke, multidimensionale reportage.

Het grootste pluspunt van een dronebeeld is het overzicht. Waar wij voorheen een sprintje namen naar de bovenste verdieping van de trouwlocatie of de nabij gelegen hoogwerker, is het met een drone een stuk gemakkelijker om beelden (foto & video) te schieten vanuit andere hoogten. Denk eens in hoe gaaf het kan zijn als jouw trouwlocatie van bovenaf gefotografeerd of gefilmd wordt. Iedereen die niet aanwezig kon zijn op jullie dag begrijpt dan meteen wat jij bedoelde met het immense landgoed en de prachtige tuinen waar jullie elkaar de eeuwige liefde beloofde.
et vastleggen van voertuigen die zich verplaatsen bij (hoge) snelheid blijft een uitdaging voor vliegende camera’s en voor de elektronische sluiters. Denk hierbij aan een trouwauto, -bus of -boot met alle gasten die zich voortbeweegt naar de locatie. Om dit moeiteloos vast te leggen gebruikt onze drone een mechanische sluiter welk een maximale snelheid heeft van 1 / 2000 s. Deze sluiter voorkomt dat het beeld vervormt op het moment dat de snelheid hoger ligt en je trouwauto zodoende in een rijdend koekblik verandert.

Het vastleggen van voertuigen is mooi terug te zien tijdens het huwelijk van Charles & Anne-Laurine die afgelopen trouwseizoen met een amfibieauto het huwelijksbootje instapten. Door op verschillende hoogtes mee te zweven schuinboven het trouwvoertuig word je als kijker meteen het verhaal in getrokken.

Onze vliegvriend is tevens uitgerust met een detectiesysteem. Met twee extra achtersensoren en infrarood sensoren voor obstakeldetectie vanuit vier richtingen – is de drone zo nog beter in staat om zijn eigen weg te kunnen vinden. Hij zorgt dus vanuit zichzelf dat er voldoende afstand gehouden wordt tussen mens en object. Je hoeft dus geen angst te hebben dat je familie met een kort pittig kapsel richting het trouwfeest gaat ?
Aangezien het gebruik van drones met de dag toeneemt; zijn er sinds een aantal jaar regels opgesteld waar ook wij ons aan moeten houden. Dit houdt in dat wij een afstand van 50 meter moeten houden tot gebouwen en 150 meter van het publiek vandaan moeten blijven. Tevens mogen wij de drone niet inzetten in elk gebied. Hierbij moet je denken aan CTR-zones (Controlled Traffic Region), drukbezochte gebieden, binnensteden en andere plekken waar de veiligheid of privacy eventueel in het geding kan komen.

Twijfel je of jouw trouwlocatie geschikt/toegankelijk is voor een drone? Neem dan even contact met ons op. We zoeken het graag voor je uit.
Wil jij je bruiloft ook verrijken met dynamische dronebeelden? En wil jij dat je trouwvideo net even anders wordt dan de trouwreportage van je neef of beste vriend(in)? We komen graag met je in contact en leggen je uit waarom een drone onmisbaar is in jouw trouwreportage! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram