De trouwauto: Op weg naar liefde

Aangezien de periode tot aan je bruiloft vaak in sneltreinvaart voorbij gaat, is het raadzaam om tijdig stil te staan bij het vervoer dat jullie van A naar B brengt op jullie trouwdag. Waar menig toekomstige bruid zich voornamelijk richt op de planning, aankleding en locatie, is de trouwauto vaak het domein van de bruidegom.

We onderscheiden in deze blog een aantal type trouwvervoer dat wij het afgelopen trouwseizoen hebben mogen aanschouwen. Van oldtimer tot sportwagen, van koets tot boot – jullie trouwdag is hét moment om even eigenaar te zijn van die ene bolide die jullie op weg helpt richting de liefde.
Laten we beginnen met de meest geliefde trouwauto van dit moment. Met haar karakteristieke vormen, lederen bekleding en het geluid (volgens kenners) van een échte auto duik je met een oldtimer decennia terug de tijd in op een dag waar nota bene jullie toekomst centraal staat. De auto, die ontworpen werd als luxe item in plaats van degelijk vervoermiddel, kan op jouw trouwdag zomaar de blikvanger van de dag worden. Het voertuig maakt het daarmee niet alleen episch om in/mee te rijden, maar indirect ook een prachtig object om mee op de foto te gaan tijdens jullie trouwshoot!

Tijdens de bouw van deze categorie auto’s stond namelijk de schoonheid en charme hoger op het prioriteitenlijstje, dan de logica voor het oplossen van bepaalde problemen en comfort. Dat maakt een automobiel, waar de deur net even andersom zit, de chrome koplampen veel te ver uitsteken of het iets smalle zitgedeelte waar je in het dagelijks leven nog geen boodschappentas kwijt kan net even anders dan een Sedan die je op de A9 ziet rijden. Laat een trouwdag nou net even een iets andere dag zijn dan alle andere dagen in je leven ?
Onder de tweede categorie scharen we de sportwagens waar de bling bling weerkaatst in je net gepoetste schoenen. Deze exclusieve snelheidsmonsters met aflopende carrosserievorm geven je dag niet alleen een sportieve look; het is ook dé kans om die ene jongensdroom op een droomdag te laten uitkomen. De trouwauto, die zowel als cabrio of coupé te huren valt, staat bekend om zijn hoge mate van acceleratie, keramische remschijven en (vaak) lage wegligging. Dé perfecte combinatie als jij stiekem het gaspedaal nog wel eens iets te ver intrapt.

Wil jij een nog grotere glimlach creëren op het gezicht van je vriend? Dan is dit type auto de sleutel naar succes. Als tegenprestatie wordt er natuurlijk wel van hem verwacht dat hij zich als gentlemen opstelt op het moment dat zij met die enorme jurk uit jullie verlaagde sportwagen stapt.
Ga jij voor luxe, maar hoef je niet zo nodig in een sportwagen te rijden? Ga voor een een luxe bolide. De zogenoemde young-timers hebben in tegenstelling tot hun oudere broer wel dat stukje extra comfort en ruimte; wat heet, noem het maar een rijdend walhalla. Dikwijls uitgerust met champagnebar, getinte ruiten en rugmasserende loungeseats vervoerd worden naar jullie droomlocatie – het is allemaal mogelijk.

De extra ruimte heeft als bijkomend voordeel dat er ook mogelijkheden zijn voor ons om mee te rijden tijdens de rit. Niet omdat we zo graag in jullie auto willen zitten, oké misschien een heel klein beetje…, maar vooral zodat wij kunnen fotograferen of filmen tijdens de rit! Zo kunnen (schoon)ouders en vrienden ook achteraf zien hoe jullie tour naar de trouwlocatie verliep ?
Het huren van een gepaste trouwauto kan een prijzige aangelegenheid worden. Hoe exclusiever of luxer jouw vierwieler, hoe harder je moet werken voor de grote dag ? Je trouwdag staat garant voor vernieuwingen die je, als het goed is, 1x in je leven ervaart. Denk zodoende goed na wat voor budget je hier voor over hebt en of een trouwauto een meerwaarde heeft voor je dag.

Speelt het trouwvervoer geen immense rol op jullie dag of is je vertrouwde eigen auto juist datgene wat je gelukkig maakt? Wat houd je tegen om een bloemstuk, lint of ballon op je eigen trots te bevestigen en in je eigen auto richting jullie droomlocatie te rijden? Geen ophaal- en aflevertermijn, geen chauffeur die iets te wild rijdt, geen benzinelucht rondom je jurk – gewoon je eigen, vertrouwde auto is op dat moment ideaal!
Aan de andere kant kun je jezelf afvragen waarom het per definitie een auto moet zijn. Je rijdt waarschijnlijk al dagelijks met een auto, waarom dan ook op de meest bijzondere dag van je leven? Afgelopen trouwseizoen dachten diverse bruidsparen daar ook zo over en kozen ervoor om op een net iets andere manier te arriveren op de trouwlocatie.

Zo zagen wij de traditionele trouwkoets, het vierwielige voertuig met opklapbare bak en paard Salinero op het huwelijk van Ruba & Alper. Werden Charles & Anne-Laurine compleet verrast toen hun auto bleek te kunnen varen. En kozen Peter & Jeffrey om per boot met alle gasten naar de ceremonie te varen!
Mocht je tenslotte echt niet weten wat voor voertuig jouw dag completeert? Je kunt altijd kiezen voor een romantische, originele fietstocht of je simpelweg laten dragen door je eigen prins ?
Ben je nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen voor en tijdens de trouwkilometers? Neem gerust een keer contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.

Happy Wedding! ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram