Bruiloft foto en video

Na jaren van hopen en dromen, is het moment dan eindelijk daar. Je vriend is na een romantisch intermezzo op zijn knieën gegaan en jij zei ja! Nu de eerste euforie is weggeëbd, is het tijd om knopen door te hakken. Wie, waar, wat en wanneer… en misschien wel een van de belangrijkste vragen; hoe wil je deze bijzondere herinnering gaan vastleggen? In deze blogpost proberen we je over de streep te trekken als je overweegt om voor je bruiloft foto en video af te nemen.

Over het algemeen zijn wij derde in de rij op je wedding checklist. Na het kiezen van je datum, wat vaak al een aardig karwei kan zijn, volgt je locatie. Dit hangt vaak weer samen met het eerste puntje. Vervolgens komt de partij die jullie bruiloft foto en video vastlegt in beeld. Als je de combinatie overweegt natuurlijk!

Mocht je op je bruiloft foto en video willen, zijn er een aantal voordelen om dit bij één partij af te nemen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Collega’s

Het eerste voordeel van een bruiloft foto en video – combinatie heeft ermee te maken dat je samenwerkt met een partij waarbij de foto en videograaf elkaar door-en-door kennen. Zij weten daardoor precies hoe hun collega reageert op bepaalde vrolijke, maar ook heftige situaties en daar vervolgens mee omgaat en vanuit handelt. Op iedere bruiloft gebeuren nou eenmaal onverwachte dingen, waardoor er soms geïmproviseerd moet worden. Het is hierbij belangrijk om snel te handelen, omdat anders het moment al ‘geweest’ kan zijn. Je hebt daardoor als collega’s van elkaar een flinke voorsprong als je weet hoe de ander hierin gaat handelen, dan dat je deze momenten met iemand beleefd die je wat minder goed kent.

Loopwegen

Iedereen die wel eens een bruiloft heeft meegemaakt van een vriend(in), familielid of kennis kan zich herkennen in het tweede punt. Je neemt tijdens de ceremonie plaats in de zaal of op de buitenplaats en ziet voortdurend de bruiloft foto en video -grafen heen en weer lopen. In zoverre dat je eigenlijk continu aan het letten bent op de mensen met de camera’s in hun handen en het bruidspaar slechts een bijrol vertolkt. Op het moment dat dit plaatsvindt, zeggen wij: foute boel. Natuurlijk kunnen wij niet ontkennen dat je ons zal zien lopen om onze passie uit te oefenen. Wel kunnen we aangeven dat wij ons enkel op de voorgrond begeven als de momenten erom vragen, en daarnaast zoveel mogelijk rekening proberen te houden met jullie gasten. Het draait namelijk niet om ons, maar om jullie.

Er zit daarbij een groot verschil tussen een bruiloft foto en video -graaf van één partij of van twee verschillende partijen. In het eerste scenario is het grootste voordeel dat je met een collega werkt. Je houdt daardoor de gehele dag rekening met elkaar en gunt ook elkaar dat ene mooie shot, zodat je zelf het shot erna kunt maken. Doordat je elkaar kent, ken je ook elkaars loopwegen. Er zal zich dan ook niet snel een situatie voordoen dat de bruiloft foto en video -graaf lijnrecht tegenover elkaar staan en in elkaars beeld terechtkomen. Dit zorgt voor een stuk meer rust tijdens je ceremonie en minder afleiding voor jezelf en je gasten. Toch wel belangrijk als je niet wil opvallen ?

Het andere scenario, waar je bruiloft foto en video -graaf van twee partijen wèl moeten samenwerken, betekent niet per definitie dat zij elkaar in de weg lopen en daardoor shots missen. Daar hebben wij net iets te veel ervaring voor. Maar waarom zou je een eventueel risico op onrust, het missen van shots en een ongunstige samenwerking willen lopen? Je werkt immers nooit zo lekker en goed samen als met je eigen collega’s die je vertrouwt, toch? ?

Zelfde stijl

Een ander groot voordeel dat je creëert als je bruiloft foto en video van één partij afneemt is het voorkomen van een stijlbreuk. Je kunt nog zo’n mooie trouwreportage hebben of trouwclip, als het qua stijl totaal niet op elkaar aansluit voelt het toch een beetje als fluffy sokken onder je trouwjurk. Allebei mooi of chill(na ja, je moet er van houden), maar combineren moet je het zeker niet.

Het is qua editing, manier van werken en vastleggen van details bij twee partijen altijd maar afwachten hoe je bruiloft foto en video op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen. Dat is bij alles van één leverancier niet het geval. Oordeel zelf.

Financiën & contactmomenten

Samenwerking met één partij kan ook voor je portemonnee gunstiger zijn. Als je los een bruiloft foto en video -graaf aanstelt, kan het onder aan de streep een stuk duurder uitvallen. Beide partijen zullen namelijk hun kosten doorberekenen in jouw prijs. Er komt naast de bruiloft foto en video op de dag zelf, namelijk nog veel meer bij kijken.

Het is daarnaast ook een stukje gemak voor jullie. In principe als je toch voor de combinatie wil gaan, sla je twee vliegen in één klap en kan je gedurende de bruiloftcyclus je wenden tot één verantwoordelijke. Gezien het aantal leveranciers dat jullie lijstje lang wordt, blijft het op deze manier gemakkelijk en overzichtelijk. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Wist je dan dat wij ook een photobooth en bruidsvisagiste kunnen aanbieden? ? Meer hierover lees je weer in een andere blog op onze pagina.
Hoe dan ook; er zijn een hoop goede redenen als je een bruiloft foto en video -reportage wil om te gaan voor een bedrijf dat de combinatie aanbiedt. Is het een ramp als ze toch van een andere partij komen? Zeker niet, al maak je door te kiezen voor 1 leverancier het echter wel een stuk gemakkelijker voor je zelf en voor ons ?

Wil je meer informatie over bruiloft foto en video? Neem gerust eens een kijkje bij onze pakketten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram