Bruidstaart: 'n goede taart is de zonde altijd waard

Alle zoetekauwen opgelet; met deze blogpost val je letterlijk met je neus in de boter. Gegarandeerd dat je onderaan de pagina denkt aan eten of de kruimels van je schoot veegt. Een paar jaar geleden schreven we al eens over de nachtmerrie van elke tandarts en mondhygiënist: De Bruidstaart! Nu, anno 2019, is het leuk om al die trends in het land vol vanillesuiker en bakpoeder weer terug te zien, maar wat kom je nou in de praktijk tegen op een bruiloft?
Wat is er veranderd? 2,5 jaar terug merkten wij op dat de bruidscupcake en sweet table aan een flinke opmars bezig was. Vele gasten, vele fijnproevers was het devies. Het kleine cakeje werd daarbij als ideaal gezien door zijn vrolijke, enthousiaste verschijning. Een groot voordeel, want op deze manier hoef je geen rekening te houden met de wensen en allergieën van je gasten. Ieder krijgt zijn eigen bruidscakeje!

Wat ons afgelopen seizoen vooral opviel, is dat de traditionele bruidstaart aan een flinke comeback bezig is. Een bruidstaart bestaat vaak weer uit één taart met meerdere verdiepingen – waar het (voornamelijk witte) fondant een belangrijk onderdeel vormt voor de uitstraling van je taart. Het lijkt er zelfs op; hoe meer verdiepingen, hoe beter! Zo kwamen wij zelfs een prachtige bruidstaart tegen met maar liefst 10 (!) verdiepingen en een hoogte van 1.75 meter. Weer eens wat anders dan een appelpuntje.
De keuze voor een fondanten taart, lijkt enerzijds een logische en hangt samen met de structuur. Door de verfijnde samenstelling zijn de details op je bruidstaart nog beter zichtbaar en wordt de vorm van je geluksgebak makkelijk behouden. Marsepein zagen wij afgelopen jaar vooral terug in de afwerking en details. Anderzijds, een fondanten taart bevat meer suiker, maar is minder vettig. Dat zorgt ervoor dat het minder lang ‘goed’ blijft als de temperaturen oplopen. En laten we daar vorig seizoen nou niks te klagen over hebben gehad.

Hoorden wij nu jullie maag knorren? We zullen jullie niet langer laten wachten. Om jullie wat inspiratie te laten opdoen, duiken we (gelukkig niet letterlijk) in een zestiental taarten van afgelopen trouwseizoen. Waarmee verras jij de smaakpapillen van je gasten dit seizoen? Wij leggen het graag vast op foto en video! ?

Let’s (bak)mix!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram