Het bruidsboeket: 'n Schot in de roos

Nu koning winter bijna met verlof gaat, is menig bollenplanter / bloemist alweer druk in de weer met de nieuwste trends op het gebied van bruidsboeketten. Aangezien het bruidsboeket een onderdeel is geworden van je outfit en daardoor een onmisbaar element is geworden in je fotoreportage, vertellen we graag welke keuzes je hierin kunt maken. Je zag het waarschijnlijk al aankomen, maar ook hierin zijn de mogelijkheden weer eindeloos!

In deze blogpost staat het belangrijkste boeketje van je leven centraal. Een bloemstuk dat vaker wordt gefotografeerd dan welk ander natuurrijk kunstwerk dan ook. Wij leiden je graag rond in onze eigen botanische floratoer van het afgelopen trouwseizoen en vertellen je tegelijkertijd waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikt bruidsboeket.

Smaken

Er zijn tientallen soorten bruidsboeketten te onderscheiden, die elk weer naar eigen smaak kunnen worden ingestoken. Om je niet helemaal met groene vingers achter te laten, pakken we de boeketten eruit die wij het meest tegenkomen ‘in het veld’.

Het meest voorkomende bruidsboeket is de Biedermeier. Het bolvormige ontwerp, dat ergens bedacht is eind 18e eeuw/ begin 19e eeuw, staat bekend om de goed gestructureerde en zorgvuldig gerangschikte bloemen in een cirkelvormig patroon. Officieel gezien heeft elke ring één type bloem; al valt dit in de praktijk vaak vies tegen. Het bruidsboeket is een veilige keus en past bij elk type bruidspaar. Mocht je niet te veel aandacht willen schenken aan je bloesem, is de Biedermeier een perfecte keus die altijd lachend is terug te zien op foto’s.

Als je meer emotie en bloemen kwijt wil in je bruidsboeket, kom je automatisch bij de Druppel. Een vergelijkbare vorm met de Biedermeier, echter van onder een uitwaaier in ovale vorm. Voordeel van de Druppel is dat het boeket valt over de hand van de bruid. Waardoor het boeket op je trouwfoto’s meer eenheid vormt met je jurk. Het bruidsboeket is daarnaast in verschillende maten te laten maken.
De florafanaten hebben ook het sterrenstelsel betrokken in hun benamingen. Met de Halve Maan krijg jij een boeket op basis van één bloem of bloesemtak. Dit type bruidsboeket komen wij met name tegen op de iets trendy-er bruiloften, vaak in de vorm van een orchidee.

Als je gaat voor een verwilderde/natuurrijke bos, is de Waterval jou op het lijf geschreven. Een perfecte toevoeging aan je trouwfoto’s als je kiest voor een simpelere jurk, waardoor je bruidsboeket spectaculair opvalt. Het boeket bestaat voornamelijk uit bloemen met lange stengels gecombineerd met grassen en bonte kleuren, waardoor het een prachtstuk is om mee te nemen tijdens de fotoshoot met je partner. Houd er wel rekening mee dat dit boeket ’s avonds een stuk lastiger over je schouder te gooien is richting je bruidsmeisjes, dan een Biedermeier of Druppel.

Wil je het je bloemist net even wat moeilijker te maken, en speelt geld geen rol, vraag hem of haar dan om een Composiet bruidsboeket te maken. Het boeketje bestaat uit, houd je vast, honderden bloemblaadjes, dat er samen uitkomt te zien als 1 grote bloem. Het zorgt ervoor dat jouw boeket net even anders is dan het gemiddelde bruidsboeket en waar je letterlijk de bloemetjes kunt buitenzetten met jouw bruidsboeket.

Wat kost zo’n bossie nou?

De prijs van je bruidsboeket hangt heel erg af van het seizoen dat je trouwt. Ga jij voor bloemen die niet bloeien in de periode waar jij in trouwt, dan kan het nog wel eens een dure aangelegenheid worden. Je bloemen moeten dan hoogstwaarschijnlijk geïmporteerd worden, waardoor de kosten voor je ruikertjes logischerwijs kunnen oplopen. Voor de maker van je bruidsboeket vermoedelijk geen probleem, voor je trouwpotje wat minder fijn. Mocht het je niet uitmaken welke bloem jouw boeket doet opfleuren, ga dan voor seizoensbloemen. Deze zijn altijd op voorraad, waardoor je gegarandeerd de mooist upper class kamerplant krijgt voorgeschoteld.

Ga vooral voor een bruidsboeket dat past bij jullie persoonlijkheid, locatie en de vormen volgt van je outfit. Een kleurrijk, verwilderd boeket past nou eenmaal wat beter bij een buitenbruiloft in de natuur dan in een gemeentehuis. Heb je een kleurrijk pak of een enorme sleep, kan een rustig, minimalistisch boeket net weer even wat meer kracht geven. Wij leggen deze mooie combinatie graag voor je vast op je trouwfoto’s en trouwvideo.

De tarieven van bruidsboeketten liggen gemiddeld op 90-120 euro per bos. Uiteraard heb je altijd uitschieters zowel naar boven of beneden. Het is natuurlijk maar net hoe veel variatie, soorten bloemen, soort boeket of materialen je wil laten vervaardigen in je boeketje! Houd er wel rekening mee dat je het vaak eind van de avond zomaar eens over je schouder kunt gooien richting je gasten. Met een boeket van + 250 euro denk je daar toch twee keer over na.

‘Corsage – vraagstuk’: Rechts- of linksom?

Tot slot zullen we nog ingaan op het kleinste bloemstuk vooral gericht op je gasten en de bruidegom: de corsage! De corsage, een aanvulling op je bruidsboeket en ter styling van je gasten, toont aan dat jullie familieleden & vrienden deze dag bij elkaar horen. Gezien de corsage vaak een complete dag gedragen wordt en vaak aardig wat te voortduren kan krijgen – denk aan je swingende trouwfeest of de iets te enthousiaste knuffels en felicitaties – is gezien de sterkte de roos of kalla hier het meest geschikt voor. Mocht je hier niet al te veel geld aan uit willen geven, kan de creabea onder ons, dit gemakkelijk zelf. Wel even bewaren op een koele plaats (garage, koelkast), een verwelkte indruk is nooit een beste.

We eindigen deze blogpost met een van de meest gestelde vragen tijdens de voorbereiding van je bruiloft. Het ‘hoe-draag-je-een-corsage’-vraagstuk. Aangezien wij het nog wel eens verkeerd zien gaan, geven we er graag antwoord op! De mannen dragen de corsage met de steel naar beneden en de vrouwen dragen de corsage met de steel naar boven, in alle gevallen links van het hart – bij de vrouwen net even wat hoger, dan bij de mannen. Mocht je op dit moment voelen waar je hart zit, kan het op de dag zelf zeker niet meer misgaan.
Nieuwsgierig hoe wij je bruidsboeket kunnen vastleggen op foto & video, of je je bruidsboeket mee moet nemen tijdens de fotoshoot en of het over je schouder wegwerpen van het bruidsboeket nog van deze tijd is? We geven je graag advies! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram